Türkiye’de ana iki fay hattının geçtiği bölgeler olduğu için deprem riskinin bulunduğu alanlardan biridir. Bu nedenle devlet Afet bölgelerinin belirlenmesini sağlamış, bu süreçte deprem coğrafyası üzerinden e devlet haritası oluşturmuştur. E-Devletten Deprem Riski Sorgulama Nasıl Yapılır; evinizin ya da iş yerinizin deprem haritasını risk bölgeleri üzerinden değerlendirmeniz sağlanacaktır.

E-Devletten Deprem Riski Sorgulama İşlemi Nedir?

Türkiye’de MTA Maden tetkit ve arama genel müdürlüğü aynı zamanda Afet ve acil durum yönetim başkanlığı üzerinden yapılan araştırmalarla 2020 yılındaki riskli bölgeler analiz edilmiştir. Bu bölgelerin mahalle ve semt üzerinden değerlendirilerek, online alanda gözlenmesi sağlanmakta, bu alanlardaki risk oranı üzerinden AFAD danışma hattından yararlanılması tavsiye edilmektedir. Risk sorgulama haritası için yapılacak düzenlemelere özel seçenekler sunularak, MTA ve AFAD güvencesi de verilerek, ikametinize göre il, ilçe ve mahalle üzerinden risk değerlendirmesi yapabilmeniz sağlanacaktır. Hem yaşadığınız konut hem de yer yapısına göre değerlendirmeleri e devletten deprem riski sorgulama işlemi yaparak öğrenebilirsiniz.

E-Devletten Deprem Riski Sorgulama Ve Sonuçları

E devlet işlemlerinde sorulama yapmak için öncellikle web siteden giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra ikamet ettiğiniz adresi vererek size gösterilecek olan harita üzerinden işlem yapabilirsiniz. Bunun için riskli bölgeleri kendi haritasına göre düzenlemiş olan online alanda, matematiksel bir çizim tekniği kullanılmış, riskli ve risksiz bölgelerin ayrışması için renklendirmelere yer verilmiştir.

Açık sarı olan bölgeler genel olarak en az riske sahip olan bölgelerdir. Aynı zamanda koyu kırmızı bölgeler de riskli bölgeler olarak belirlenmiştir. Kırmızının koyu tonlarında olduğu bölgeler yüksek risk, açık olduğu bölgeler ortalama risk barındırmaktadır. Sarının tonlarına göre de risksiz bölgeler harita üzerinden gösterilmektedir.

E-Devletten Deprem Riski Sorgulama Yapmak İçin Adımlar

İlk adımda e devlet üzerinden giriş yapılması gerekmektedir. Daha sonra Türkiye deprem tehlike haritasına erişim için https://tdth.afad.gov.tr adresi üzerinden kimlik bilgilerinizi doğrulayınız. E devlet üzerinden giriş yaptığınız; Afad gov eklentisine adres sorgulama açıklamasını aratmanız gerekmektedir. Bu işlem sonrası yaşadığınız yeri il, ilçe, köy ve mahalle olarak yazmanız gerekmektedir. Seçim yaptığınız adres üzerinden harita bilgilerini görebilmeniz için arama butonuna basmanız gerekmektedir. Bölgelerin size sunacağı tonlamalarla risk bölgesinde olup olmadığınızı inceleyebilirsiniz.

Birtep Güvenli Risksiz Emlak

Birtep emlak seçenekleri üzerinden sizlere en iyi bölgelerden, risksiz konut almanızı sağlayacaktır. Türkiye’nin dört bir yanından depreme dayanıklı aynı zamanda risk oranı en az bölgeleri bulabileceğiniz binlerce konut seçeneğini internet platformu üzerinden bulabilirsiniz.

Size özel seçeneklerle güvenli alışverişin ve emlak projelerinin yer aldığı konut alanında kısa zamanda dilediğiniz evi bulabilirsiniz. E devlet üzerinden alacağınızın evin adresini girerek, risk özelliklerini de araştırabilir size verilen uygun ödeme seçeneklerinden de yararlanarak hayalinizdeki evi alabilirsiniz.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.