Modern teknolojiyle beraber yapılarda kullanılan balkon türleri de değişkenlik gösterir. Bunlardan bir tanesi Fransız balkon türüdür. Yapılarda ve konutlarda, dış görümünün daha da güzelleştirildiği, mimari gelişme olarak tarif edilen Fransız balkonu nedir? Güvenli bir balkon mudur? Yapısal özellikleri nedir gibi birçok soru da akıllara geliyor.

Fransız mimarisinde sıklıkla kullanılan bu tarz, ülkemizde de özellikle İstiklal Caddesi üzerinde sıklıkla görebileceğiniz bir tarzdır. Balkonun Fransız camlar ile tamamlanmasıyla, bir bütünlük oluşturarak daha şık ve şirin hale getirilir.

Fransız Balkon Güvenilir Hale Nasıl Getirilir?

Fransız balkonu; malzeme kalitesine ve tekniğine göre değişkenlik gösterir. Ferforce Fransız balkon bunlardan bir tanesidir. 50 cm ila 60 cm yükseklikte inşa edilir ve pencereler, boydan boya açılabilir.

  • Standart uzunluk en az 90 cm olmalıdır.
  • Yatay mesafe en az 20 cm olacak şekilde uygulanmalıdır.
  • Binaların yüksek olmasına bakılmaksızın betona sabitlenmelidir. Ancak çoğunlukla manto malzeme üzerine sabitlenerek yapılıyor.

Fransız balkonlar; dekoratif anlamda oldukça kusursuz görünmelerine rağmen, güvenlik konularında inşaat uzmanlarının görüşlerine önem verilmelidir.

Fransız Balkon Tehlike Yaratır mı?

Fransız balkonu nedir kapsamında bu tür balkonların tehlike yaratıp yaratmadığı önemlidir. Fransız cam balkonlar; estetik kaygıların göz önünde bulundurularak tasarlanır.

  • Konsol şeklinde tasarlanan balkonlarda korniş ve çatı saçakları, kat döşemelerinin uzantısı olarak yapılır.
  • Serbest konsol uzunluğu 1.5 metreden fazla olmamalıdır.
  • Konsol şeklinde merpen konsol uzunluğu en fazla 1.0 metre olmalıdır. (Bu madde, kerpiç duvarlı binalar için uygulanmaz)

Balkonların tehlikeli olmaması için, balkon yönetmeliğine uygun şekilde yapılmalıdır. Balkon yönetmeliğine göre bu durum açık şekilde belirtilmiştir.

Fransız Balkon Özellikleri Nelerdir?

Balkonlar; evin dış mekânla bağlantısını sağlayan en önemli yapıdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte en çok tercih edilen Fransız balkonlar gerek mimarisi gerekse dekorasyon açısından güzel bir görünüm sağlar.

  • Fransız balkonlar; yerden tavana kadar uzanır ve farklı doğramalarla yapılabilir.
  • Önünde küçük çıkıntı ya da korkuluk bulunur.
  • Camın yere kadar olması, en önemli özelliğini oluşturur.
  • Fransız balkonlar, tek kanatlı ya da çift kanatlı olabilir. Tercihe göre sürgü kapı şeklinde de tasarlanabilir.

Mimarisiyle evinize yenilikçi bir hava katacağınız Fransız balkonlar, evinizi daha şık ve dekoratif gösterecektir.

Fransız Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Fransız balkonu nedir kapsamında merak edilen bir başka detay ise dekorasyonudur. Fransız balkonların genişliği 50 cm’den daha küçüktür. Ancak gereksinimlere ve mimari yapıya göre; iki kişilik minik bir masa ve sandalye yerleştirmek de mümkündür.

Ancak çoğunlukla Fransız balkonlar; dışarıya bakmak istediğinizde, bir adım atmanıza olanak tanıyacak genişliktedir. Fransız balkonunda masa ve sandalye koyacak bir genişlik yoksa; bu dar alanı çiçeklerle daha da hareketlendirmek mümkündür.

Fransız balkonunda taban ve korkuluk kısmına konulacak saksı çiçekleri sayesinde çok daha hoş bir görünüm elde etmeniz mümkündür. Balkon tabanına masa ve sandalye koyulmadığı durumlarda; balkon pencerelerini sonuna kadar açarak, iç taraftan balkon önüne koyacağınız bir masa ve sandalyeyle de aynı havayı yaşamanız mümkündür.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.