Yurtdışında yaşamak isteyen birçok kişi, ev sahibi olmak ve vatandaşlık işlemlerini başlatmak için, ülkelerin oturma izni konusunda araştırma yapıyor. Ev alana oturma izni veren 12 ülke arasından, beklentilerinizi karşılayacak ülkeyi seçebilirsiniz.

Avrupa Birliği üyesi olan ya da olmayan ülkeler aracılığıyla, yurtdışında ev sahibi olma olanağından yararlanmak istiyor ancak hangi ülkede olması gerektiğine karar veremiyorsanız, bu rehberi kullanarak, ülkelerin şartlarını öğrenebilirsiniz.

Avusturya

Avusturya’da oturum izni almak için yapmanız gereken çok fazla bir işlem bulunmuyor. Oturum izni almak için, herhangi bir ev satın alma işlemine gerek kalmıyor. Ancak Avusturya’da oturmak için; 2500 Euro ile 40bin Euro arasında bir sermayenizin olması gerekiyor.

İspanya

İspanya’da gayrimenkul alımı yapan yabancı yatırımcılar için, oturma izni kanunu bulunuyor.

  • 160bin Euro değerini bulan gayrimenkul satın alan yabancı kişiler, oturum izni ve vizesiz yolculuk hakkına sahip oluyor.
  • İspanya’da 10 yıllık oturum zamanından sonra, vatandaşlık için başvuru yapılabiliyor.

İspanya’da süresiz oturmak için; senede 1 defa İspanya’ya giriş çıkış yapmaları yeterlidir. Yani İspanya’da yaşamak gerekli olmuyor. Böylece Schengen bölgesi serbest dolaşım hakkı da alınmış oluyor.

Kanada

En az 400bin dolar yatırım şartı bulunan Kanada’da oturum izni için, aynı zamanda banka hesabında, 800bin dolarlık bir teminat bulunması da gerekiyor. Kanada’da belli bir süre yaşayanlara ise vatandaşlığa geçme hakkı veriliyor.

Dominik Cumhuriyeti

Resmi dili İspanyolca olan Dominik Cumhuriyeti’nde, ülke sınırları içinde ev almak isteyen kişiler, bazı şartları yerine getirmek zorunda kalıyor.

  • Ülke sınırlarında gayrimenkul alındığında oturum izni ve vatandaşlık hakkı veriliyor.
  • Oturma izni için; başvuru sahibine ayrı, eş ve çocuklara da 2 ayrı başvuru şartı koşuluyor.
  • Eğer yatırımı yapacak kişi tek kişiyse; 100bin dolar değerinde yatırım şartı ya da eş ve çocuklarıyla beraber, Dominik Cumhuriyeti’nde oturma izni isteyenler, 200bin dolar değerinde yatırım yapmak zorunda kalıyor.

Letonya

Letonya’da oturum izni almak için yatırım yapılması gerekiyor. En az 250bin Euro değerinde bir gayrimenkul alınmasının yanında, % 5 oranında vergi verilmesi şartı da bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri

Ev alana oturma izni veren 12 ülke arasında bulunan Amerika Birleşik Devletleri, süresiz oturma hakkı veriyor. Süresiz oturma hakkı için 2 farklı yol sunuluyor. Bir tanesi 500bin dolarlık yatırım yaparak, en az 10 kişilik istihdam sağlamaktır.

Amerika’da oturma izni almak için ikinci ise, yol 1 milyon dolar sermayeye sahip şirket kurmaktır. Aynı zamanda 500bin dolarlık yatırım şartı; işsizliğin daha az olduğu bölgelerde 1 milyon dolara kadar çıkabiliyor. Bu yatırımların bir tanesi gerçekleştirenler; ilk beş yıldan sonra vatandaşlık hakkını da kazanıyor.

Birleşik Krallık

Birleşik Krallık yani Britanya’da oturum izni için, 2 milyon sterlin ile 10 milyon sterlin arasında yatırım yapılması şartı bulunuyor. Oturum izin programları aşamalar halinde gerçekleştiriliyor.

Portekiz

Portekiz’de oturum izni almak için, istihdam sağlamak gerekiyor. İş kurmanın dışında, sadece oturum için 500bin Euro değerinde bir gayrimenkul alınması ya da Portekiz Bankası’na 1 milyon Euro yatırılması yeterli oluyor.

Yunanistan

Yunanistan’da 5 yıllık oturma izni almak için, 250bin Euro ve üzerinde değere sahip gayrimenkul alınması şartı bulunuyor. Böylece altın vize kapsamına geçilmiş oluyor.

  • Ailesiyle oturma izni alanlar, anne ve babasını da oturum iznine dahil edebiliyor.
  • Çocukların 21 yaşına kadar oturum hakları bulunuyor.

Yunanistan’da oturum iznine sahip olanlar, Avrupa Birliği ülkelerinde vizesiz dolaşım hakkını da kazanmış oluyor.

Malta

Avrupa Birliği üyesi olan Malta, oturum izniyle birlikte; AB üyesi ülkelerde ve İsviçre’de yaşama, çalışma ve eğitim gibi olanakları da alabiliyor. Malta’da 4 ayrı yatırım programından biri tercih edilebiliyor.

  • Malta Hükümeti’ne en az 650bin Euro değerinde hibede bulunulmalı
  • Malta’da en az 350bin Euro değerinde ev satın alınmalı
  • 5 yıl taahhütle konut kiralanabiliyor. Kiralanacak konutun yıllık tutarı en az 16bin Euro olmalıdır.

Aynı zamanda 150bin Euro değerinde 5 yıl vadeye göre Malta devlet tahvili yatırımı yapılmalıdır.

Makedonya

Ev alana oturma izni veren 12 ülke arasında bulunan Makedonya, iki fırsat birden sunuyor. Birincisi 40bin Euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar için, yıllık oturma izni veriliyor.

Makedonya’da oturma izni ikinci fırsatı ise; 400bin Euro’luk yatırım yapan iş adamlarına, vatandaşlık hakkı veriliyor.

İngiltere

Ankara Anlaşması uyarınca, Türk vatandaşlarına girişimci vizesi veren İngiltere; ilk olarak Türk vatandaşlarına 1 yıllık vize sunuyor. Senenin sonunda girişimci vizesi elde eden Türk vatandaşlar; İngiltere’de yaptığı işle ilgili İngiltere hükümeti tarafından uygun görüldüğünde, üç yıl daha vize uzatılıyor.

İngiltere’de bu koşullarla 4 yıl süreyle yaşayan kişiler, sürekli oturum hakkı elde ederken; 5 yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapabiliyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.