Dask nedir, ne işe yarar; Deprem sigortası olan Dask, Doğal Afetler sigortaları kurumu üzerinden vatandaşların deprem durumuna karşı önlem almasını ve olası bir afet durumunda maddi kayıplarının karşılanmasını sağlamaktadır. Zorunlu deprem sigortası olarak maddi güvence sağlayacak aynı zamanda tsunami ve deprem risklerine karşı da önlem alınmasına vesile olacaktır.

Dask Sigortasının Önemi Nedir?

Dask nedir; dask sigortası, ülkemizdeki sağlıklı yapılandırmanın artması aynı zamanda konutların depreme dayanıklı olması noktasında destek olacak çalışmaları içerir. Konut ve iş yerlerine yapılması gereken deprem sigortası, maddi zararın karşılanması için bir gelecek fonu oluşturmaktadır. Doğal afet sigortaları kurumları üzerinden jeolojik, topoğrafik ve iklimsel özellikler nedeniyle Türkiye’de de uygulanması uygun görülmüş önemli sigorta fonlarından biridir.

Devletin hasarlı binalara yardım fonu oluşturması ve depremzedelerin yıkılan konut ya da hasar gören konutlara göre garantili bir ödeme fonunun olması zorunluluğu bulunmaktadır. Deprem kaynaklı zedelenmelerde zararın karşılanması için DASK devreye girerek, hasarların azalmasını ve yıkım durumlarında maddi kaynağın olmasını sağlar.

DASK Deprem Poliçesi Süresi

DASK neden gereklidir; DASK hem önlem almak hem de deprem sonrası oluşabilecek sorunların ortadan kaldırılması için önemlidir. Bu süreçte depremin yarattığı zararın karşılanması, hasarlı binaların ve iş yerlerinin hasardan arındırılması için önemli aşamalar arasında yer alır. Nüfusun % 98 oranında birçoğu depreme riskli bölgelerde yaşamaktadır. Bu nedenle önemli olan DASK sigortası afetzedelerin ve hasarlı alanların sigorta poliçesiyle karşılanması için önelidir. 60 yıl içerisinde depremin ya da doğal afetlerin yarattığı hasar istatistiklerine göre büyük çoğunluk depremden kaynaklıdır. Bu nedenle sigorta yaptırılması ve afet bölgelerinin düzenlenmesi oldukça önemlidir. Poliçenin zorunlu olması da devletin bu süreçte oluşan sıkıntılara vasıf olmasını sağlar.

Deprem Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Türkiye’de yaşam standartlarını artırmak ve deprem riskinin ortadan kalkmasını sağlamak için hasarlı binaların elden geçirilmesi aynı şekilde kontrollerin düzenli yapılması gerektiği görüşü yer almaktadır. DASK alma sizin yaşam alanınızın kontrol edilmesi aynı zamanda deprem durumlarına karşı maddi önlem almanızı da sağlar. Poliçe bedelini ödemeniz için sabit bir fiyat vermekte olan sigorta şirketleri kolay bir şekilde DASK yaptırmanızı sağlamaktadır. Başvuru işlemlerini yaparak devletin size sunacağı sigorta işlemlerinden kolay bir şekilde yararlanmanız sağlanacaktır.

BİRTEP Güvenli Ve Risksiz Konutlar!

Birtep size özel sigortalı ve geleceğinize ümit veren özel seçenekler sunar. İnternet emlak alanından yararlanarak, güvenli bir şekilde deprem riski oluşturmayan ve DASK güvencesine sahip konutlar bulabilirsiniz. İnternette emlak piyasasının ne geniş yelpazesine sahip olan emlak seçenekleri sunulurken, zorunlu deprem sigortası yaptırmanızı da tavsiye ederiz. Türkiye deprem bölgesi olarak afet durumlarında size yardımcı olacak kuruluşlara yer vermektedir. Emlak alanında yasal düzenlemeleri tamamlanmış konutlara Birtep üzerinden ulaşabilirsiniz.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.