İstanbul’da beklenen deprem için kayıp tahminleri güncellenmesi projesi Kandilli rasathanesi tarafından uygulanmaya başlandı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Düzce ve Gölcük depremlerini temel alarak başlatılan İstanbul olası deprem kayıp tahminleri güncellenmesi projesi 2019 Boğaziçi Üniversitesi Kandilli rasathanesi deprem araştırma enstitüsünün desteği ve katkısı ile İstanbul ilçe ilçe deprem risk raporu kitapçık olarak basıldı.

İstanbul’un 39 İlçesine Ait Deprem Kitapçığı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan deprem risk yönetimi ve kentsel iyileştirme daire başkanlığına bağlı deprem ve zemin inceleme müdürlüğü tarafından proje özelleştirildi. Özelleştirme çalışması çerçevesinde beklenen İstanbul depremi ile karşı karşıya kalınması halinde ilçelerde ki hatta mahallelerde ki can ve mal kayıpları, alt yapı sorunları ile geçici barınma ihtiyaçları kayıt altına alınmış oldu. İstanbul’un 39 ilçesine ait deprem kitapçığı https://depremzemin.ibb.istanbul/guncelcalismalarimiz web adresinden kamuoyuna açıldı.

İlçelerin Durumu Gözler Önüne Serildi

İstanbul deprem risk raporu olarak adlandırılan çalışmada ilçelerin durumu gözler önüne serildi buna göre depremin Arnavutköy ilçesinde 2 bin, Ataşehir ilçesinde 3 bin, Bağcılar ilçesinde 10 bin, Bakırköy ilçesinde 6 bin, Beyoğlu ilçesinde 4 bin 200 konutta fiziki hasara neden olacağı öngörüldü. Deprem kitapçığında İstanbul’un diğer ilçelerinde fiziki hasara uğrayacak bina sayıları ilçe ilçe şu şeklide kamuoyu ile paylaşıldı.

İlçe İlçe Fiziki Zarara Uğrayacak Bina Sayısı

Büyükçekmece ilçesinde 9 bin bina ile Çatalca ilçesinde 2 bin konut Fiziki hasara uğrarken, Esenler ilçesinde ise 5 bin, Fatih’te 15 bin, Kâğıthane’de 2 bin, Kartal ilçesinde 4 bin, Küçükçekmece ilçesinde de 13 bin konut. Sancaktepe’de 3 bin, Silivri ilçesinde 9 bin, Sultanbeyli ilçesinde 45 bin, Tuzla ilçesinde 7 bin ve Üsküdar ilçesinde ise 4 bin bina fiziki zarara uğrayacak.

20 İla 40 Yaşını Aşan Binaların Sayıları

Deprem risk raporu Bahçelievler ilçesinde ki binaların yüzde 83’ü, Bayrampaşa ilçesinde ki binaların yüzde 91’i ile Beykoz’un üçte ikisi Güngören’de yüzde 90, Şişli’de yüzde 92’si 20 yaşından büyük bina olduğunu paylaşıyor. Ayrıca Beşiktaş’ın yarısı, Adalar’ın yarısından fazlası ve Eyüp’ün ise üçte biri 40 yaşını aşmış binalar.

Birtep’in Hemen Al, Hemen Sat Çözümü

Gayrimenkul sektöründe ki yeni ticari model olan Birtep yöntemi özgün ve sürdürülebilir sistem ile sektöre yenilikçi bir vizyon kazandırmakta. Kısa vadeli çözümler yerine uzun vadede ki hedeflerini ülkeyi birlikte tasarruf finansmanı ve paylaşım ekonomisinin model ülkesi haline getirmek olarak hedefleyen Birtep ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara şartlarına uygun ödeme seçenekleri ile finansal çözümler üretmeye devam ediyor. Sektörde ki finansal kısıtlamaları gidermek için tasarlanan özgün ve yenilikçi ticari model alıcı ve satıcıya hemen al, hemen sat çözümü oluşturan bir zemin haline geldi. Arz ile talebi makul finansman etrafında buluşturan iş modeli bu sayede konut stokuna nakit akışı kazandırılmasında önemli bir fonksiyona sahip.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.