Hata yapmak her insanın yaşamında var olan bir durumdur. Ancak hataların art ardına yapılması ise olumsuzlukların da daha çok yaşanmasına neden olur. Bu durum karşısında hata yapmamak için olası durumlar incelenir ve bilgi sahibi olunmasıyla birlikte hata yapma olasılığı azaltılır. Hata yapmanın oluşması ev satın alınmasında da ortaya çıkıyor. Bir ev satın alırken en sık yapılan hatalar incelemesi gerçekleştirilerek olumsuz durumlarla yüzleşmenizi de engelleyebilirsiniz. Ev alan kişilerde yapılan hatalar ise belli bir yaş kitlesine göre gruplandırma yapıldığında çeşitlilik gösterir.

Yirmili Yaşlarda Olanların Yanlış Kredilendirme Hatası

Genç ev satın almak isteyen bireyler kredi oranları düşük olmasından kaynaklı olarak aldıkları evi ipotek ettirerek bankadan kredi çekiminde bulunabilirler. Genelde bu tip alınan kredi oranları ise başlangıç aşamasında düşük, ilerleyen yıllar içerisinde ise yüksek olacak şekilde belirlenir. Genç emlak alıcısı ise kazancının daha fazla olacağını düşünerek durumun içerisine kendini koyar. Kredi alımı aşamasında sıkıntılar ortaya çıkmasa da kredi oranları yükselirken evin değerinin düşeceği de bilinmesi gereken gerçekliklerdendir. Ev satın alırken dikkat edilecekler konusunda giren bu durum ileri aşamada sıkıntıya sokabileceği için önerimiz ev satın alınma noktasında peşinatı yüksek tutmanızdır. Bu sayede vadenizde de az bir sayı ortaya çıkar.

Otuzlu Yaşlarda Olan Bireylerin Geleceği Düşünmemesi

Geleceği düşünerek yapacağınız adımlar sayesinde hata yapma ihtimallerinizde de azalma olur. Ev satın alınırken yapılan hatalar arasında yer alan bu durum o zamanki şartları değerlendirerek değil ilerisi için mantıklı hamleleri yaparak önlenmiş olunur. Otuzlu yaşlarınızda 1+1 evin evlilik öncesi rahat olsa dahi sonrasında kullanım önemi giderek azalacaktır.

Kırklı ve Ellili Yaşlarda Olan Bireylerin Bütçeleri Abartmaları

Bu yaş aralığında bulunan kişiler daha fazla para biriktirme eğiliminde olmalarından kaynaklı olarak bütçeleri ederi miktarından daha fazla tahmin etme yolunun açılmasına neden oluyorlar. Kredisiz ev alma yöntemlerine başvurmalarıyla birlikte normalde geri ödemesinin daha uzun sürecek olan evleri tercih edebiliyorlar. Oysa bu yapılan hata yerine daha ayrıntılı ve dikkatli yapılmış bir inceleme karşınıza doğru sonuçları görmenize vesile olur.

İleriki Yaşlarda Olan Bireylerin Tatil Evlerine Aşık Olması

Özellikle emeklilik planlarının kurulmasıyla birlikte yazlık ve tatil evi gibi konutların alma isteğinde bir artış gözlemlenir. Birçok emekli tatile bir beldeye gidip bu yerde bir tatil evine âşık olup hemen taşınma durumunu gerçekleştirmek isterler. Ancak bu durum karşısında tatil beldesinin araştırması iyi yapılarak uzun süreli kalma planı da varsa buna göre incelenme yapılması gerekmektedir. Hızlı karardan ziyade emin adımlarla ilerlenmiş ev satın alma kararı sizi doğru sonuçlara yönlendirecektir.

Hata Yapmamak İçin Birtep

Faizsiz ev alma konusunda yıllardır güvenle hizmet sunan Birtep sayesinde hata yapma ihtimalleriniz azalacaktır. Emlak alım ve satım konusunda uzman olan kadromuz sizin en doğru kararı vermenizi sağlayacak adımlar atmanıza vesile olur.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.