Türkiye’de son dönemde düşüşe geçen konut satışları üzerinden Eylül ayına özel incelemeler yapan TÜİK, 2020 yılının değerlendirmelerinde 6,9 oranında azalma olduğunu belirledi. TÜİK 2020 eylül konut satış istatistikleri üzerinden 136 bin 744 bin konut satışı olduğu belirlenirken, şehirler üzerinden yapılan değerlendirmelerle il il açıklamalar yapıldı.

Şehirlere Göre İpodekli Eylül Ayı Satışları

İstanbul, Ankara, İzmir ve Hakkari’ye kadar uzanan değerlendirmelere göre konut satış istatistikleri ipotekli konut satışına göre düzenlendi. 2020 Eylül ayı oranlarına göre 7 bin 527 konut satışı İstanbul olarak sıralamada ilk yerini alıyor. Ardından Ankara ve İzmir’de sıralamaya katılırken 1 konut değerlendirmesiyle en düşük satış payının olduğu ilimiz ise 17 konut ile Bayburt. Türkiye genelinde yapılan araştırmalara göre Ankara’da ipotekli olmayan 12 bin 677 konut satışa çıkarılmıştır. Aynı zamanda İzmir’de 8 bin 153 konuta yer verilirken, Eylül ayında % 6,9 oranında satışlarda azalma olduğu gözlenmiş el değiştiren konutlar da değerlendirmelere yansımıştır.

Konut Satışlarında 41 Bin 376 Konut Satışı Artışta!

2020 Eylül ayı değerlendirmeleri kapsamında 41 bin 376 oranında ilk satışlarda İstanbul yer alıyor. İstanbul’da 7 bin 99 konutun satış yaptığı ve yüksek paya sahip olduğu incelenirken, Ankara 2 bin 266 konutla birlikte İzmir’de yer alıyor. Konut satış istatistikleri üzerinden TÜİK’in yaptığı yeni açıklamalarla, konut satışlarında değer artışları nedeniyle birlikte, Konut kredisindeki faiz oranlarının da etkisi olduğu görülüyor.

Türkiye’de Eylül ayı itibariyle ipotekli el değiştiren konut satışı ortalama oranında ve en yüksek payı yine İstanbul alıyor. % 21, 2 ay ile ilk sırada konut satışı düzenlemelerine göre İstanbul ve Ankara ile İzmir’de ortalamada yer alıyor.

Yabancıların Türkiye’de Ev Alma Oranı!

Türkiye’de yabancıların ev alma ve konut satış işlemlerinde bulunmasını sağlayacak en büyük etkilerden biri de dolar ve Euro kurundaki artış olabilir. Türk lirası değer kaybederken son dönemde yapılan incelemelerle, Rusya, ırak ve Kuveyt üzerinden konut alış oranı artmış vaziyette. İran 826 konut, Rısya 448 konut ve Kuveyt ile Kazakistan 222 konut alarak, Türkiye’de bulunan yabancı alım satım işlemlerinde artış olmasını sağlıyor. En çok ev alımı yapılan ilimiz ise İstanbul ve İzmir.

Birtep İnternet Emlak Projesi

Birtep internet emlak projesi üzerinden yapılan araştırmalarda Eylül ayında da en çok ev alım ve satım işlemlerinin internet üzerinden yapıldığı görülmektedir. Güvenli ev alım ve satım işlemlerini yapabileceğiniz Birtep, uzun vadede sizlere güvence verecektir.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Türkiye’nin dört bir yanından ev alabileceğiniz internet emlakçılığıyla özel ikinci el ve sıfır konut fiyatlarını da anında öğrenebilirsiniz. 2020 yılındaki en iyi konut değerlendirmelerini yapabileceğiniz İnternet Emlak seçeneklerinde Birtep size destek olacaktır.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.