Taşıt almak isteyen kişiler mutlaka belirli bir miktar kredi çekerek, biriktirerek ya da farklı yollardan sahip olduğu nakit parası bulunması gerektiğini düşünür. Ancak her zaman taşıt satın almak için peşinat ödemenize gerek bulunmaz.

Taşıt (Araç) Kredisi Nedir?

Eğer birikmiş bir paranız yok ya da toplu bir parayı tek seferde elde edemezseniz araç almak için gerekli peşinatı ödeyemeyeceğiniz anlamına gelmektedir. Bu nedenle özellikle bir araç satın almak için kişilerin aklına gelen ilk yöntem taşıt kredisi olmaktadır. Dilediğiniz arabayı satın almanız için mutlaka yüklü miktarlarda borcun altına tek seferde girmenize gerek bulunmamaktadır.

Taşıt kredisi, bir banka ile anlaşma sonucunda belirli faiz oranı ile birlikte alınan ve aylık taksitlendirme yöntemi ile bankaya geri ödenen taşıtlara özel düzenlenmiş kredi biçimidir. Taşıt kredisi alınmasının en büyük nedeni araç satın alırken ödenen peşinattır. Peşinatsız araba alma işlemi için herhangi bir nakit ya da toplu paraya ihtiyaç duyulmayacağı için herhangi bir kredi ödemesine girmek zorunda da kalınmayacaktır.

Taşıt Kredisi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Taşıt kredisi çekmek istiyorsanız, kredinin çıkması için belirli belgelere ve ön koşullara ihtiyacınız vardır. Bunlardan birincisi kredi puanınızın dilediğiniz miktardaki para için yeterli olup olmamasıdır. Bir diğeri ise kredi ödemesi için gösterebileceğiniz bir taşınmaz, kefil ya da maaş bulunmalıdır. Bunlar da her zaman karşılaması kolay olan seçenekler değildir.

Yaptığınız kredi başvurusunun ardından birkaç gün sonra kredi cevabınız çıkacaktır. Ancak kredi başvurunuzun kabul olmaması durumunda tekrar tekrar denemeniz gerekecektir.

Kredi çekmeden, herhangi bir peşinat ya da kefilsiz araba alma işlemi için size sunulan fırsatlarımızı değerlendirerek hayalinizdeki arabaya sahip olabilirsiniz.

2. El Araç Kredisi Hesaplama

Satın almak istediğiniz aracın değeri Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) tarafından yayınlanan değer listesine göre hesaplanmaktadır. Hesaplanan her değer tercih edilen araba türü, markası, yaşı v.b. faktörlerden etkilendiği için hesaplanma için net bir sayı söylemek mümkün değildir.

Taşıt Kredisi Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araba satın almak için kredi çekmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Kredi işlemlerine başlarken,

  • Çekeceğiniz kredi miktarının ödeyebileceğinizden çok olmaması gerekmektedir. Bir krediyi ne kadar uzun vadede taksitlendirirseniz o kadar fazla faiz ve yüksek miktarlar ödemeniz gerekecektir.
  • Taksitlendirme işlemini aylık olarak ödeyebileceğiniz bir miktar olarak belirlemesiniz. Tüm ödemelerinizi zamanında ve eksiksiz olarak ödemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde kredi notunuz kötü etkilenecek ve bu durum da ileride çekmek isteyeceğiniz kredilerinizi olumsuz etkileyecektir.
  • Tek bir bankadan doğrudan işleminizi gerçekleştirmeyin. Her bankanın farklı faiz oranları bulunmaktadır. Mutlaka bu bankaları inceleyip kendinize en uygun olanı belirlemelisiniz.

2. El Taksitle Araba Almak

Araç satın almak istiyorsanız taşıt kredisi çekerek aldığınız araçtan çok daha fazla miktarını bankaya geri ödemeniz gerekecektir. Bu da alınan aracın değerinin gereksiz yere artmasına ve sizin ödeme sürenizin artması anlamına gelmektedir. Bu nedenle taşıt kredisi çekmek çok da mantıklı bir seçenek olarak görünmemektedir.

Araç satın almak için kredi çekmek yerine taksitle araba alma seçeneğiniz de bulunmaktadır. Böylece aracınıza fazla miktarda para ödemeden ya da kredi için gereksiz uğraşlara girmeden araç sahibi olabilirsiniz.

Peşinatsız Araba Nasıl Alınır?

Peşinatsız araba almak için uğraşmanıza ya da araştırma yapmanıza dahi gerek bulunmamaktadır. Birtep sizlere uygun fiyatlarla taşıt (araç) kredisi yerine peşinatsız araba alma fırsatı sunmaktadır. Böylece beğendiğiniz araca sahip olmak için kredi ya da diğer nakit para işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bankaların belirlediği yüksek faiz oranlarındansa herhangi bir peşinat ödemeden aracınıza kavuşabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.