Teknoloji geliştikçe bütün işlemlerimizi de internet üzerinden yapabiliyoruz. Artık kurumsal konut ve taşıt satışı yapmakta olan internet adresleri bulunurken, güvenilir bir şekilde ev ve taşıt sahibi olabilirsiniz. Son dönemde düşen ev satışlarıyla birlikte, internetten ev alma oranları da artışa geçerek, Birtep güvencesiyle tabu sahibi olması da bu oranlara etki etti.

İnternetten Alınan Tapu Oranları

Çevre ve şehircilik bakanlığı üzerinden yapılan incelemelerle birlikte, tapu kadastro genel müdürlüğü ev ve konut alma işlemlerinde 357 bin işlemin sadece 113 bininin web siteler üzerinden yapıldığını açıkladı. Bu hem internetteki alım ve satım güveninin hem de Türkiye’deki konutların hangi yollarla daha kolay alınıp satıldığını gösteriyor. Günlük işlemlerin tamamı 70 bin oranına yükselirken, haciz, devir, ipotek ve satış alanlarında ay ortalaması alınarak genel hesapların yapıldığı açıklanırken, gayrimenkul satışında da artış yaşanma nedenleri, internete ev ilanları kaynaklı bir şekilde analiz ediliyor. Web tapu uygulamalarıyla da il il yapılan alım satım hesaplamalarına da yansıyor.

İnternetten Ev Almak Güvenilir Mi?

Son zamanlarda artan e-ticaret alanlarıyla birlikte, birçok alım ve satım işlemi internet platformları üzerinden yapılırken, emlak satışları güvenilir mi sorusu sorulmaya başladı. Özellikle insanların en çok güvensiz olduğunu düşündükleri internettense, emlak ofislerinin satışlarındaki gereksiz artışlarla birlikte, vatandaş doğal olarak internet sitelerine yönelmeye başladı. Online alanda alım ve satım yapmak hem uygun fiyata olduğu için hem de faizlerden etkilenilmediği için daha ekonomik olabiliyor. İnternet üzerinden yapılan satışların artmasının nedenlerinden biri de emlak ofislerindeki masraflar aynı zamanda komisyon bedelleri de olarak analizlere yansıtılıyor. Bu süreçte en mantıklı ev ve taşıt alma alanı internet görünüyor.

İnternet Konut Sitelerinden Ev Nasıl Alınıyor?

İnternet konut siteleri sayesinde artışa geçen konut alım satımı, son dönemde tapu kadastro dairesinde sorunlar yaşanmasına neden oldu. Bu süreçte online uygulamalarla bu yoğunluğun da azalmasını sağlayan web uygulamasına geçildi. Bu sayede herkes web tapu adresi üzerinden konut ve gayrimenkul satışlarıyla ilgili işlemlerini yapabiliyor. Online konut ilan siteleri de bu güvenceyle rahat bir şekilde satışlarını yapabiliyor.

En Çok İnternetten Gayrimenkul Alan İller?

Yapılan araştırmalarla birlikte son dönemde internet üzerinden yapılan alım satım işlemleri il il açıklandı. İlk olarak İstanbul, Ankara ve Antalya illerinde görülen satışlar daha sonra konut alımının en az olduğu Bursa’nın da bu listeye girdiğini gösterir. Birtep üzerinden internette güvenilir bir şekilde siz de alım satım yapabilir ve konut alanına katkı sağlayabilirsiniz.

Online Ev Alım Satımda Tapu İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

Online alanda yapılan alım satım işlemlerinde, emlak beyanı gösteren belge ve şirket yetki belgesi gerekmektedir. DASK poliçeleri talep edilen işlemlerde, vatandaşların tapu müdürlüklerine belgeler ile birlikte web site tapu sisteminden alınabilen tapu kayıtlarını vererek, son imzalarını atmaları gerekmektedir.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.