Covid’19 sürecinde İstanbul valiliğinin yeni tedbir kararları üzerinden artık HES kodu kullanım alanlarının genişletilmesine karar verildi. Son dönemde Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü aynı zamanda Tapu Bölge Müdürlüğü tarafından da tapu randevularında hes kodu alınması kararı alındı. Vatandaşların sağlıklarının korunması ve sosyal mesafesinin uygulanması için önemli tedbirler alındı.

Tapu Müdürlüğünde HES Kodu Zorunluluğu!

Covid 19 sürecinde normalleşmeye gidilirken, vatandaşların sağlık alanında da kontrollü bir şekilde ilerlemesi için HES kodu kararının sadece yolculuklarda değil, kalabalık ve uzun işlemlerin olduğu alanlarda da uygulanması kararı alındı. Uygulamanın 23 Eylül Çarşamba günü itibariyle yürürlüğe girmesi üzerinde toplantılar yapılırken bu süreçte, umumi Hıfzıssıha kanunu idari işlem tesis edilmesi de suç teşkilinin oluşturulması da yer alıyor. Covid 19 tanılı vatandaşların tapu işlemleri için daireye girmemesi sağlanırken, HES kodunu alması da zorunlu tutuluyor.

Yapılan rehberlik ve denetimlere rağmen hastalığın yaygınlaşmaması için yeni düzenlemelere uyulması aynı zamanda zorluk çıkartılmaması da vatandaştan beklenen önemli destekler arasında yer almaktadır.

Tapu Dairesi HES Kodu Zorunluluğu

Tapu randevularında Hes kodu zorunlu mu; özellikle Türkiye’de İstanbul, İzmir ve Ankara’da artan vaka sayılarına göre hastaların temasının kesilmesi, taşıyıcı olması muhtemel olan vatandaşların da karantina sürecinde kalması için yeni uygulamalar yürürlüğe girdir. Tapu dairesi Türkiye genelinde hem kalabalık olabilen bir alan hem de aynı zamanda uzun işlemlerin olduğu bir süreç. Yeni dönemde yapılan uygulamalarda tapu dairesinde işlem yapacak olan vatandaşların HES kodu alması uygun görülmektedir. HES kodu olmayan vatandaşlar uygulamaya alınan kanunlar gereğince içeri alınmayacaktır. Kapı kontrollerinde HES kodunuzu aldığınıza dair bilgilendirme yapmanız gerekmekte, kontrol noktasında göstermeniz gerekmektedir.

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES kodu almak için Hayat Eve Sığar uygulamasını indirerek, kısa zamanda size verilen direktifleri takip edebilirsiniz. T.C kimlik numaranız üzerinden size sunulacak olan HES kodu, hem yolculuklar için hem de Tapu işlemleri için yeterli olacaktır. Aynı zamanda HES kodu almak için 2023’e SMS göndererek, T.C kimlik numaranızı ve kimlik seri numaranızı göndermeniz yeterli olacaktır.

Tapu Dairesinde HES Randevu Sistemi

Tapu dairesi üzerinden HES randevu sistemi için öncelikle HES kodu almanız ve randevu sistemine bu şekilde girmeni gerekmektedir.  Normal bir süreç olarak bu dönemde Covid 19’uzun yaygınlaşmasına engel olmak ve önlemler almalıyız. Size özel HES uygulamalarından yararlanarak çevrenizdeki tehlike alanlarını da bulabilirsiniz.

Birtep Alıcısı Hazır Ticaret Platformu Tapu Alım Satım Hizmetleri

Tapu dairesi üzerinden güvenli işlemler yapabilir aynı zamanda size özel seçenekleri değerlendirebileceğiniz Birtep, internet emlak özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Online emlak piyasası için faizsiz ve uygun maliyet imkanları sunan alıcı hazır ticaret platformu için güvenli üyelik işlemlerini yapmanız yeterli olacaktır.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.