İnşaat alanında tüketici talepleri, beğenileri Covid-19 salgınından etkilenmiş durumda! Emlak uzmanları tercihlerin özellikle müstakil konutlara yöneldiğini belirtiyorlar. Alışkanlıklar değişiyor. Yaz döneminin de gelmiş olmasıyla özellikle kiralık müstakil evlere ilgi oldukça yoğun!

Kiralık Müstakil Evler Tatil Döneminde Revaçta!

Kiralık müstakil evler tatil döneminde yoğun ilgi görüyor. Covid-19 salgınından sonra açık hava alanları bulunan, sosyal mesafeyi koruyabileceğiniz konutların alımı ve kiralanmasında bir hareketlilik göze çarpıyor.

Turizm sektörü de bu durumdan en çok etkilenen alanlar arasında bulunuyor. Sertifikasyon sistemindeki kriterler doğrultusunda oteller hizmet sunuyorlar. Covid-19 salgınından sonra hem yerli hem yabancı turistler villa kiralamayı tercih ediyorlar.

Yabancı Turistler de Villalara Yöneldi!

Seyahat acenteleri ise emlak şirketlerine özellikle villa satış ve kiralama konusunda başvuru yapmaya başladı bile! Bu firmalar aracılığıyla yabancı turistlere başta villa tipi olmak üzere konut satışları yapılıyor. Başvuruların ise otellerden çok müstakil evlere yapıldığı belirtiliyor.

Sosyal mesafe kuralları ve izole yaşamayı tercih etme de villaları daha ön plana çıkarttı. Villa kiralayarak daha az insanla temas kurmanız ve ailenizle beraber riski azaltmanız mümkün; bu kriterler emlak ve turizm sektöründeki talep kaymasının nedenleri arasında gösteriliyor.

Müstakil Konutlarda Birçok İmkan Bulunuyor!

Müstakil konutlarda birçok tatil ve eğlenceli yaşam olanakları da sunuluyor! Villalarda spor salonlarından jakuziye, toplantı masalarından açık-kapalı yüzme havuzlarına kadar birçok imkan bulunuyor!

Müstakil konutlarda tatil yapmak sadece yabancı turistler için değil yerli turistlerin de tercihi! Otellerde konaklamak şu dönemde daha riskli görünüyor; bu durum ise turistleri villa kiralamaya yönlendiriyor!

Bahçeli Evler Tatilcilerin Gözdesi!

Bahçeli evler ise son yıllarda daha çok ilgi görüyordu; Korona virüs salgını ile beraber tüketiciler çok daha fazla oranda bahçeli evlere yönelmeye başladılar. Virüs önlemleri kapsamında iyi bir havalandırma sistemi, temiz hava alanları, yeşil bölgeler büyük önem taşıyor.

Başka insanlarla mümkün olduğunca az temas kurmak isteyenlerin ayrıca konakladıkları yerlerde de daha keyifli vakit geçirmeye önem verdikleri görülüyor. Bahçeli evler, havuzlu villalar, teraslı konutlar şu an çok popüler!

Yeşillikler içinde olmak isteyen, temiz hava almak ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tatil geçirmeyi amaçlayanlar bahçeli evleri ön plana alıyorlar. Özellikle bu sene yabancı ve yerli turistlerin ağırlıklı olarak müstakil evlerde konaklayacakları görülüyor.

Turizmde Rezervasyonlar Düştü!

Turizm sektörü Covid-19 salgınından yoğun şekilde etkilendi. Villa ve müstakil evlerin kiralanmasının bu alanda bir hareketlenme sağlayacağı bekleniyor. Yine de şu anki rezervasyonların önceki yıllara göre düşük olduğu da belirtiliyor!

Turizm sektörü henüz tam olarak açılmış değil; talebin artması ve turistlerin özellikle Temmuz ayından itibaren rezervasyon yaptırmaları bekleniyor. Umutlu beklentilere rağmen şu an için rezervasyon sayısının geçen yıla oranla yok denilecek kadar az olduğu da ifade ediliyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.