Küçük bir odayı dekore etmek, çoğu zaman oldukça zor olabilir ve bundan şikâyet etmeniz oldukça normaldir. Ancak küçüklüğün daha iyi olmasının birçok nedeni olabilir. Küçük alan dekoru yapmak, temiz tutmak ve organize etmek oldukça kolaydır. Küçük alanları büyük göstermenin 5 harika yolu sayesinde; küçük bir odanın daha büyük gösterilmesi mümkündür.

Eşyalarınızı Küçültün

Küçük alan mobilyaları, tamamıyla oranlarla ilgilidir ve ferahlık hissi oluşturmak için, mobilya yanları ile duvarlar arasında biraz hava bırakılması gerekir. Bu konuda tek istisna yatak olacaktır.

  • Eşyaların korunması için bazası olan koltuklar
  • Depolama alanı olan puf ya da sehpalar
  • Hem kitapları depolama hem de sehpa alanı olarak kullanılacak raflar tercih edilebilir.

Aynı zamanda odanın kullanılabilirlik alanının, ağır parçalardan oluşturulmasına izin verilmemelidir. Örneğin kanepe ya da sandalye, geniş bir oturma alanı sağlar. Ancak odanın çok daha azını kaplayacaktır.

Yumuşak ve Açık Tonlar

Koyu ve sıcak renkler, mekânı daha rahat ve samimi hissettirir. Açık ve soğuk renkler ise, mekânın daha açık ve havadar olmasını sağlar. Optimum etkinin oluşturulması için, daha açık renkler tercih edilebilir.

Aynı tonlardan oluşan renkleri seçebilir, döşemelik kumaşlar, dokulu duvar kaplamaları ve tonlu perdeler kullanılabilir. Çoğu yüzeyde soğuk renkler ve hassas sıcak renkler, küçük odanın daha ferah görünmesine olanak tanır.

Duvarlarda Yansıtıcı Yüzeyler Kullanın

Küçük alanları büyük göstermenin 5 harika yolu arasında, duvarlarda yansıtıcı yüzeyler kullanma bulunur. Duvarda büyük çerçeveli bir ayna kullanmak ya da duvara karşı büyük boy çerçeveli ayna kullanmak, odanın büyümesini sağlarken; dekorasyonunuzu daha şık hale getirir.

Duvarlarda aynı kullanımı; odada daha açık ve ferah bir görünümün oluşmasına olanak tanır. Bir orta sehpa ya da yan sehpa üzerinde kullanılacak, eğimli bir plaka ayna sayesinde, odanın daha ışıklı ve aydınlık olmasını sağlayacaktır.

Perde ve Kilimlerden Vazgeçin

Pencerenin tamamını kaplamasalar da perdeler, dışarıya bakılmasını engelleyen ürünlerdir. Perdeler odaya daha fazla malzeme eklediklerinden, küçük alanların daha darlaşmasına neden olur.

Bun yüzden alanın basit tutulması önemlidir. Ancak mahremiyet isteniyorsa panjur ya da hafif ağ ve kumaş jaluziler kullanılabilir. Eğer perdeleri kullanmak sizin için bir zorunluluk olmuşsa; pencere çerçevesinin çok ötesine uzanan çubuklar kullanılabilir. Bu pencereyi tamamen açığa çıkarır.

Aynı şekilde kilimler de küçük odanın alanını daha daraltırlar. Bu yüzden kilimleri kullanmaktan vazgeçmek, odanın daha ferah olmasını sağlayacaktır.

Dikey ve Yatay Vurguya Önem Verin

İster uzun bir raf olsun ister dikey bir perde ya da yatak odalarında sadece ampulden oluşan bir ampul olsun. Odada dikey boşluğu vurgulamak, açıklık hissini artırırken, hareket akış hissini de ön plana çıkarır.

Küçük alanları büyük göstermenin 5 harika yolu arasında bulunan dikey ve yatay vurgular içinde yatay vurgu dinamizm duygusunu artıran uzun bacaklı mobilya ya da ışığı yansıtan aynalarla sağlanır. Dağınık bir oda, dikkat dağıtıcı unsurlarla doludur ve odanın daha büyük görülmesini engeller. Odanın yüksekliğini ve genişliğini vurgulayan yatay vurgular kullanılarak, alanın daha büyük görülmesini sağlanabilir.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.