Kredi notunuzu aşağı çeken sebepler nelerdir; Türkiye’de hem taşıt hem de konut kredisi için finansal destek almak isteyen vatandaşlar kamu bankasına başvuru yapabilir. Ancak ödemelerde geciken ya da kırmızı noktası olan vatandaşların kredi notlarında düşmeler olacaktır. Bu nedenle kredi alamaz ya da düşük bir kredi desteği görebilirler.

Ödemelerinizi Düzensiz Yapmanız Notunuzu Düşürür

Kredi notunuzu aşağı çeken sebepler nelerdir; Daha önce bankadan çektiğiniz kredileri düzensiz ödemeniz size kredi notunuzu düşürecek bir neden olacak dönecektir. Ödemelerinizi düzensiz yaptığınız takdirde, bankanız sizden taksit ödemedeki tutarsızlık nedeniyle not düşürür. Örneğin borcunuz 1500 TL’yken siz borcunuzun sadece 1000 TL’sini ödüyorsanız bu düzensiz seyir etme nedeniyle kredi notu düşüklüğü yaşarsınız. Kredi kartı ödemeleriniz için de aynısı geçerlidir. Eğer kredi kartı kullanıyorsanız ve düzensiz ödeme yapmıyorsanız bu da sizin puanınızın düşmesine neden olur. Kredi kartı kullanırken sürekli asgari ödüyor ya da ödemelerinizde gecikmeler yapıyorsanız kredi talebinizden ret cevabı alabilirsiniz. Kredi ödemelerinize ve hususlara dikkat etmeniz kredi çekmek için oldukça önemlidir.

Kredi Notu Hangi Oranda Düşer?

Konut kredisi ya da taşıt kredisi için ihtiyacınız olan kredi çekme hakkına sahip olmak istiyorsanız, bankalara olan borçlarınızı önemsemeniz gerekmektedir. Eğer kredi notunuzun düşme nedenleri konusunda endişe yaşıyorsanız ilk aşamada kredi kartı ödemelerinizi ve devlete olan ödemelerinizi düzenlemeniz gerekecektir.

Kamu bankaları ödeme gecikmelerinde 1 günlük gecikme olarak 200 puan düşürmektedir. 200 puanlık ceza ödediğiniz gün ve kamu bankasından aldığınız borç üzerinden değerlendirilerek işleme alınacaktır. 1 günlük ödeme gecikmesi ertesi günün 24: 00’a kadar geçerlilik göstererek, 1 gün sonra gece 12’de hesabınızdan 200 puan düşülmesi sağlanacaktır.

Müşteri Borç Limiti

Kamu bankasına borçlu olan vatandaş ödemelerini düzenli yapsa da belirli bir borç limitinin üzerine çıkmamalıdır. Örneğin çoğu kamu bankası 70 bin TL olarak borç limiti düzenlemesi yapmaktadır. Aynı zamanda ödemelerin düzensizliğine de bakarak, alt limit ve üst limit üzerinden de değerlendirmelere tabi tutulur. Kredi notunuz başka bankalara başvuru yaptığınızda düşmez ancak borç limiti olarak hesaplanır.

Kredi Kartı Kullanımına Dikkat Edilmelidir?

Kredi notunun düşüş nedenleri üzerinden yapılan araştırmalar sizin de kredi kullanma şeklinizi kamu bankasına bildirecektir. Genel olarak alışveriş yapılan kredi kartı ödemelerini pek umursamasak da kredi kartının ödemelerini aksatmak kredi notunuzun düşmesine neden olacaktır. Fatura ödemelerinizden, asgari ödemelerinize kadar birçok etmen kredi notunuz üzerinden değerlendirilir.

Kredisiz Ev Alma Fırsatları

Birtep üzerinden kredisiz uygun fiyata ev alma seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Yeni nesil online emlak alanında size özel seçenekler sunularak, hayal ettiğiniz ev fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Kısa zamanda güvenilir bir şekilde ev sahibi olabileceğiniz gibi konut ya da taşıt kredisi gibi başvurulara da ihtiyaç duymazsınız.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.