Konut kredisi nedir; ikinci el ve sıfır ev alım satım işlemlerinde kullanılan konut kredisi özellikle kamu bankalarının alıcılara sunduğu bir avantajdır. Kamu bankalarından alınan konut kredisi sabit ödeme planlarıyla, aylık olarak kredi borcunuzu ödemenizi beklemektedir. Bankadan alacağınız kredi ile ev almanız sağlanırken, peşinat ödeme işlemleriniz ya da eksiklerinizi bu sayede tamamlayabilirsiniz.

Konut Kredisi İçin Nereye Başvuru Yapılması Gerekir?

Konut kredisi başvuru işlemleri için öncellikle taksitle ev alma seçeneklerinden yararlanmamız gerekmemektedir. Öncelikle taksitle ev alırken peşinat veya faiz gibi seçeneklerden yararlanmazsınız. Konut kredisi alarak taksitle ev almış gibi de olabilirsiniz. Özellikle kredi notunuz tutuyorsa, aylık belirli bir faizle ödemeler yaparak ve kredinizi ödemeye başlarsınız.

Konut kredisi almak için faiz oranlarına göre değerlendirmeler yaparak kamu bankalarına, tabi ki kredi notunuz tutuyorsa başvuru yaparak ev sahibi olabilirsiniz. Bunun için emlak piyasası üzerinden incelemeler yaparak, faiz oranlarını da dikkate alarak konut kredisi başvuru seçeneklerini değerlendirmeniz faydalı olacaktır.

Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Kadardır?

Konut kredisi faiz oranları öncellikle 2020 yılındaki Covid-19 döneminde düşüşe geçmiştir. İkinci el ya da sıfır evlerde kredi faiz oranları farklılıkları bulunmaktadır. 30 aylık ödemelerle 20 aylık ödemelere göre de konut kredisi faiz oranları değişiklik göstermektedir. Ülkenin ekonomik durumuna aynı zamanda alacağınız miktara göre de ödemelerinizde değişiklikler olabilir.

Faiz oranı neye göre değişir; faiz oranları kamu bankasının kendi düzenlemelerine ve ülkenin ekonomik durumuna göre farklılık göstermektedir. Kişi ya da alacağı konut üzerinden değerlendirilmez, her bankanın kendi faiz oranı prosedürü bulunmaktadır. Bu alanda konut değerine göre alacağınız ev ya da işyerine göre de ödemelerinizde faizlerle birlikte artış olacaktır.

Konut Kredisiyle Konut Nasıl Alınır?

Konut kredisiyle konut almak için öncelikle alacağınız evin fiyatını kamu bankasına bildirmeniz gerekecektir. Sıfır ve ikinci el evlere göre size verilebilecek kredi imkanları sunulur. Kredi notunuz üzerinden değerlendirme yapılarak, alacağınız kredi ödemeleri dosya masrafı ve faiz oranlarıyla birlikte hesabınıza geçirilecek şekilde düzenlenir.

Taksitle Ev Alma Seçenekleri Nelerdir?

Konut kredisi alarak taksitle ev alma işlemlerinden yararlanabilirsiniz. Peşinat ödemenizi yapmanız ve peşinat miktarının sunacağı seçeneklerle birlikte size özel ödeme planlarını da inceleyebilirsiniz. Faiz oranlarına göre konut kredisine başvuru yaparak, taksitle verilen imkanlardan yararlanmanız sağlanacaktır. Ev sahibi olmak için online internet platformundan da yararlanabilirsiniz.

Online Emlak Platformu Size Özel Seçenekler

Online emlak alanında hizmet vermekte olan Birtep, kısa zamanda ev sahibi olmanız için en uygun seçenekleri sunmaktadır. İş yeri, konut ve müstakil evlerle birlikte, arazi ya da arsa alma işlemlerini de tek bir platform üzerinden yapmanız sağlanacaktır. İnternette güvenilir emlak alım satım alanından yararlanabilirsiniz.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.