Konut kredilerinde 3 kamu bankası ile birlikte toplam 8 bankada değişikliğe gidildi. Pandeminin etkilerini azaltmak için uygulanan düşük faizli kredi şartlarında yapılan yeni değişiklik ile hem kredilerin faiz oranları değişti hem de vade seçenekleri. 8 bankanın konut kredisi faizleri yükseldi! Konut kredisi faizleri ne kadar oldu?

Geri Ödemesiz Konut Kredisi Dönemi Bitti

3 kamu bankası olan Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ta ikinci el konut kredilerinde faiz oranları yüzde 79 seviyesinden yüzde 0,89 seviyesine çıkartıldı ayrıca 180 ay olan vade 120 ay olarak değiştirildi. Üç büyük il İstanbul, Ankara ve İzmir’de kredi kullandırma için limit 750 bin lira diğer illerde ise 500 bin lira olarak belirlendi aynı zamanda önceki uygulamada yer alan bir yıl geri ödemesiz konut kredisi dönemi de bitti.

Bankaların Yeni Kredi Faizleri

Sıfır konutlarda da geri ödemesiz dönem kalktı ancak bazı bankaların 3 ay geri ödemesiz alternatifleri sürüyor, sıfır konutlarda faiz oranları yüzde 0,64 olarak uygulanmakta ve vade süresi ise 15 yıl olarak belirlenmekte. 3 kamu bankasının yüzde 0,87 olarak yeniden düzenlediği konut kredisi faizleri ne kadar, faiz oranlarını Akbank yüzde 1.19, ING Bank yüzde 1.09, Finansbank yüzde 1.36, TEB yüzde 1.10, Garanti Bankası ise yüzde 1 seviyesine yükseltti.

Konut Alımında Birtep Farkı

Konut alımında vatandaşların en fazla tercih ettiği yöntemlerden olan bankaların konut kredisi faizleri ile konut edinme imkanın da faizlerin yükselmesinin ardından konut almak isteyenlere özel sektörden farklı alternatifler sunuluyor. Türkiye’nin ilk birlikte tasarruf ve ticaret ekonomisi platformu olan Birtep sunduğu fırsatlar ile sektörde her zaman olduğu gibi farkını ortaya koymayı sürdürüyor.

Faizsiz Konut Almak Hayal Değil Gerçek

Konut alıcısı ile konut satıcısını aynı platformda bir araya getiren model ile faizsiz konut almak hayal değil gerçek oluyor. Hem alıcıya hem de satıcıya kazandıran ve dünyada birçok ülkede uygulanan modeli Türkiye’de temsil eden ve uygulayan Birtep her türlü konutun uygun maliyet ile alınmasını veya satılmasını sağlıyor. Birtep konutlarına ortaklık modelini kullanarak yatırım yapanlar kısa sürede çok fazla kazanç elde etme imkanına sahip oluyor.

Türkiye’ye Özel Yeni Ticari Model

Hızlı ve güvenli konut alım satımı gerçekleşen platforma çözüm ortağı olmak çok daha fazla avantaj sağlıyor, verilen eğitimlerin sonunda verilen sertifika ile konutları Birtep portföyüne dahil eden çözüm ortakları aylarca beklemeden hızlı ve Birtep güvencesi altında kolaylıkla satış yapabiliyor.  Türkiye’ye özel yeni ticari model ile konut alım satımının gerçekleşmesinin dışında yatırımcılar araç alımında da aynı model avantajlarından yararlanıyor ve araçlarını satmak isteyenlerde hızlı ve güvenli satış fırsatını yakalıyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.