Kiracı olarak yasal haklarınızı biliyor musunuz; Türkiye’de gayrimenkul hukuki düzenlemeleri çerçevesinde kira sözleşmesine göre her kiracının ve konut sahibin belirli hakları bulunmaktadır. Ev sahibin hakları ve kiracının hakları üzerinden kat mülkiyeti, kiracının haklarının korunması aynı zamanda yasal haklar üzerinden hukuki düzenlemelerin yapılması gibi önemli durumlar göz ardı edilmemelidir. Sizlerde kiracıyken haklarınızı bilerek, ev sahibinden talep edebilirsiniz.

Kira Sözleşmesi Neden Önemlidir?

Kiracının yasal hakları düzenlemesinde ilk temel kural, kiracının kontratının bitmeden mülkten çıkmaması olacaktır. Ev, daire ve dükkan fark etmeksizin mülkün kontrat süresi dolmadan ev sahibinin çıkmanızı talep etmesi durumunda mahkemeye başvuru yapabilirsiniz. Demirbaş ve taşınamaz niteliği olduğu takdirde, kiracı olarak iş durumu ve kullanım durumu değerlendirmelerine tabi tutulabilirsiniz. Aynı zamanda mülk sahibinden evinizdeki arızaların giderilmesi, eksiklerin tamamlanması ve kusurlu olan yerlerin sağlamlaştırılmasını kira sözleşmenizin geçerli olduğu süreç içerisinde talep edebilir, eğer kabul görmez ise mahkemeye başvuru yapabilirsiniz. Konut ve iş yeri de dahil olmak üzere bu düzenleme hakkına sahip olursunuz. Bu nedene sözleşme maddelerine dikkat ederek imzalamanız sizin için avantajlı olacaktır.

Kiracı Mülke Zarar Verdiğinde Ne Olur?

Kiracının mülke zarar vermesi durumunda, mülk önceki durumu hakkında yapılan sözleşmeye göre hareket edilmesi gerekmektedir. Birçok konut ve evde zarar tespiti yapılırsa mülk sahibi depozito isteme hakkına sahiptir. Ancak mülke sizin zarar verdiğiniz üzerine bir suçlamada bulunursa, bu süreçte eve ilk girdiğiniz anda fotoğraflar çekerek tarihi belgelemeniz sizin için avantaj olabilir. Elinizde kanıt olduğu takdirde ev sahibi mülke sizin zarar verdiğinizi ispatlayamaz ve mahkemede de kanıt sunma hakkınız olur. Kira zamları ve diğer durumlar için de bu uygulamaya yer verebilirsiniz.

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olmak Mümkün Müdür?

Kira öder gibi ev sahibi olun! Bunun için özel taksitle ev alma seçeneklerinden yararlanarak, size sunulan ödeme planlarından da yararlanabilirsiniz. Öncellikle taksit bedelinizi kendiniz belirleyebilir aylık geliriniz üzerinden size sunulan program özelinde ödeme yapma hakkına sahip olabilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanından sahip olabileceğiniz konutlara kira öder gibi sahip olabileceğiniz seçenekleri sunmakta olan yeni emlak projeleri hayal ettiğinizden çok daha kısa sürede evinizi teslim almanızı sağlayacaktır. Hemen başvuru yaparak hayal ettiğiniz eve sahip olabilir, kira öder gibi evinizi alabilirsiniz.

Birtep Faizsiz Ve kredisiz Ev Sahibin Adresi!

Birtep faizsiz ve kredisiz ev sahibi olmanızı sağlayacak seçeneklere yer vererek, hayal ettiğiniz konuta kısa zamanda sahip olmanızı sağlar. Kolay ödeme yöntemleriyle son zamanların en iyi sıfır ve ikinci el konutlarını taksitle de alabilirsiniz. Kiracı olmadan ev sahibi olabileceğiniz bu seçenekler de yasal düzenlemeleri yapılmış, kanunsuz olmayan satış politikaları uygulanarak size özel seçenekler sunulur.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.