Konut kredisi faizlerinin inmesi ve konut kredisi kampanyaları ile ipotekli konut alımı arttı ve tarihinde ki en yüksek artış ile kayıtlara geçti. İpotekli konut alacaktan dolayı konut üzerinde uygulanan tedbirdir, kişinin borcunu ödemesi halinde kalkan ipotek borcun ödenmemesi halinde satış ile sonlanır.

İpotekli Konut Satışı Direk Yapılamaz

Bankaların verdiği kredilerde teminat olarak değerlendirilen ipotek uygulamasında banka kredisine karşılık borcun ödenmesi konusunda ev üzerinde tedbir hakkı bankaya ait olur. İpotekli konut satışı direk yapılamaz ancak bankaya evin üzerinde ki ipoteği kaldırmak için başvuruda bulunulur. Konut üzerinde anlaşma sağlayan alıcı ve satıcı birlikte banka ile görüşür ve ipotek kaldırılır. Şayet konut satışında alınan rakam ipoteğin kaldırılması için yeterli ise hiçbir sorun yaşanmadan banka tarafından kaldırılır.

İpotek Edilen Konutun Satışı Gerçekleşir

Ancak peşin satış yerine alacaklı kredi ile ipotekli evi satın alıyorsa bu durumda alıcıya verilen kredi ile banka satıcının borcunu kapatıyor ama konut üzerinde ipotek devam ediyor çünkü o halde bankaya borçlu olan değişiyor ve borç sürüyor. Ev kredisi borcu ödenmediği durumlarda banka tarafından ipotek edilen konutun satışı gerçekleşir ve satış sonrası bankaya olan borç kapanır. Banka ipoteği dışında kalan ticari ipotekli konut alımı da mümkün çünkü ipotek sadece banka alacaklarına karşılık uygulanmaz, ticari alacaklara karşı da uygulanır.

Hızlı Ve Güvenli Konut Alımı

Aynı şartlarda borcun ödenmemesi durumunda konutun satışı alacaklı tarafından gerçekleştirilir ve borç kapatılır. İpotekli konut alımlarında alacaklıya ya da satacak olan borçluya alternatif çözümler üreten Birtep aylarca beklemeden hemen alım satım imkanı sağlar. Konut satışı yapacakların yanı sıra alacaklının da yanında olan model ile konut almak isteyenler faiz ödemeden en uygun maliyetlerde ve bütçelerine uyan taksit seçenekleri sayesinde hızlı ve güvenli konut alımı gerçekleştirirler.

Yeni Nesil Konut Ortaklığı Modeli

Ayrıca Birtep modeli emlak aracıları ve danışmanlarının da yararlandığı bir platform, çözüm ortaklığı programını başarılı bir şekilde tamamlayarak sertifika alanlar Birtep çözüm ortağı olarak Birtep portföyüne ekledikleri konutları hızlı ve güvenli satarak daha fazla kazanç elde ederler. Konut yatırımcısına da konut ortaklığı modeli ile daha yüksek kazançlar elde etme fırsatı sunan Birtep yeni ve özgün bir model olarak her tür konutun hatta arabanın alım satımında uygun maliyet ve uygun bütçe ile faizsiz işlemelerin gerçekleşmesini sağlıyor.

Uygun Maliyetlerde Faizsiz Alım Satım

Yeni nesil çözüm modeli gücünü paydaşlarından alarak sunduğu fırsatları sürekli arttırıyor. Birlikte tasarruf ve ticaret ekonomisi platformu portföyünü oluşturan bireysel ya da kurumsal konut ve araç satıcıları, çözüm ortakları, tasarruf kurumları, yatırımcılar ile kamu, bunların bir araya gelmesi ile ortaya çıkan ise uygun maliyetlerde faizsiz alım satım.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.