Pandemi süreci ile birlikte ikinci el araçlara olan talebin artması araçların fiyatlarına yansıdı. ÖTV oranlarının değişmesinin ardından yükselişe geçen ikinci el araç fiyatları sonunda vatandaşı isyan ettirdi. İkinci el otomobil arayan ama aylardır istediği fiyatta araç bulamayan vatandaşlar yüksek fiyatlar karşısında arayışlarına çaresizce devam ediyor. Cari açığa da olumsuz etkisi bulunan otomobil ithalatının azaltılması ve yerli araç üretiminin desteklenmesi için lüks ithal otomobillerde yapılan ÖTV artışı sonrasında motor silindir hacmi aralıkları ve özel tüketim vergisi matrahları esas alınarak yeni bir düzenlenmeye gidildi.

Oto Pazarları Kalabalık, Satış Yok

Ama bu durum karşısında bile aylardır artış eğiliminde olan ikinci el otomobil fiyatlarını yükseltmeye devam etti, beklenen aksi bir düşüş gerçekleşmedi. İkinci el araçların alınıp satıldığı oto pazarlarında yoğunluk gözlemlenmesine rağmen alım satımın neredeyse yok denecek kadar az olması dikkat çekiyor. Yaşanan tüm gelişmeler ve son durum karşısında vatandaşı ikinci el otomobil fiyatları isyan ettirdi. Aylardır aradığı aracı bulamayan alıcı ile aracını satamayan satıcı fiyatlar karşısında şikayetlerini dile getiriyor.

Satışlar Bıçak Gibi Kesildi

Özel Tüketim Vergisi zammının ardından ikinci el otomobillerde satışlar bıçak gibi kesildi. Sıfır araçlardaki vergi artışı sonrası ikinci elde de fiyatların yükselmesine neden olan ÖTV zammı hem vatandaşların hem de galericilerin tepkisine neden oldu. Otomotiv sektörü satışların birden kesildiğini, ikinci el otomobil fiyatları ikiye katladığını kaydederken arabasını satmak isteyenlerin bile beklemeye geçmiş olması dikkatlerden kaçmıyor. İkinci el otomobil fiyatları karşısında başı dönen vatandaş artışın devam edip etmeyeceği konusunda merak içinde.

Türkiye’de Araba Almanın En Yeni Yolu

Yaşanan tüm bu olaylar karşısında Türkiye’de araba almanın en yeni yolu olan faizsiz kredisiz model BİRTEP modeli, hayallerdeki arabanın sahibi olabilmek için çeşitli fırsatlar sunuyor. Tamamen faizsiz küçük taksitler ile hiç fark ödemeden üstelik çok daha erken teslim fırsatı ile insanların hayallerindeki arabalara sahip olabilmeleri için mükemmel avantajlar sunuyor. İkinci el arabalarda da uygulanan mükemmel avantajlar sayesinde faiz, vade farkı ya da başka bir fark ödemeden araba sahibi olunabiliyor. İkinci el otomobil fiyatı ne kadar olursa olsun, insanlar kendi bütçelerine göre belirlediği aylık taksitler ile birlikte ve 80 ay vade ile araç sahibi olabiliyor.

Faizsiz Kredisiz Model BİRTEP Hayalleri Gerçeğe Dönüştürüyor

Peşinat zorunluluğu olmayan sistem içerisinde gerek hiç peşinatsız gerekse peşinat vererek daha erken sürede araç sahibi olanlar, aldıkları her aracı daha ucuza mal edebiliyor. Tüm Türkiye’de isteyen herkesin araç sahibi olabildiği BİRTEP modeli ile herkes istediği arabayı alabiliyor. Özellikle orta ve dar gelirlileri araba sahibi yapan model araba hayallerini daha fazla ertelemeden araç sahibi olmaya imkan tanıyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.