Pandemi sonrası kamu bankaları başta olmak üzere birçok özel bankada da konut kredilerinde düşük faiz uygulamasına gidildi. Bankaların faiz indirimi ile birlikte konut satın almak isteyen vatandaşlar yoğun talep gösterdi ancak kredi faizleri ile alakalı bankalar yeni bir düzenlemeye gitti. İkinci el konutta faiz oranı değişti ve Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ta ikinci el konut kredisi güncellendi ve kredi kampanyasının şartları değişti.

İkinci El Konut Kredilerinde Son Durum

Yüzde 0,79 olan ikinci el konut kredileri yapılan yeni düzenleme ile kamu bankalarında yüzde 0,87 olarak değişti, özel bankalarda ise kredi imkanı ve kampanyalar farklılık gösteriyor. Pandemi sonrasında kamu bankaları tarafından uygulanan yüzde 0,79 faiz oranı ve 180 aya kadar vade seçeneği ve bir yıl geri ödemesiz imkanı sunulurken yeni düzenleme ile faiz oranı yüzde 0,87 ve vade seçeneği 120 ay oldu.

Dar Gelirli Birtep’e İlgi Gösteriyor

Sıfır konutlarda ise yapılan düzenlemeye göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de 750 bin liraya kadar yüzde 0,64 faiz oranı ve 180 ay vade ile konut kredisi kullandırılıyor diğer şehirlerde ise kullandırılan kredi limiti 500 bin liraya kadar. Güncellenen ikinci el konut faiz oranları sonrasında vatandaş sıfır eve yönelmeye başladı. Ancak yüksek faiz oranları karşısında ezilen ve maddi durumu bu oranlarda ki faizler karşısında konut almayan olanak tanımayan dar gelirli vatandaşlar faizsiz, peşinatsız ve ara ödemesiz konut sahibi yapan Birtep’e ilgi göstermeye başladı.

Çok Kısa Sürede Çok Daha Fazla Kazanç

Sektörde hizmet vermeye başladığından bu yana binlerce dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapan Birtep dünyada uygulanan yeni nesil çözüm imkanı ile faiz ödemeden uygun maliyet ve kişinin bütçesine uyan taksitler ile hiç beklemeden konut sahibi oluyor. Yatırımcılarına konut ortaklığı modeli ile yüksek kazanç fırsatları sunuyor, hem sıfır hem de ikinci el konut alarak yatırı yapmak isteyenler model sayesinde çok kısa sürede çok daha fazla kazanç elde ediyor.

Konut Alım Satımlarında İşlemleri Kolaylaştıran Platform

Hem sunduğu fırsatları hem de gücünü çözümün paydaşlarından alan Birtep modeli kurumsal ya da bireysel konut satıcıları, tasarruf kurumları, yatırımcılar, çözüm ortakları ile kamunun bir araya gelmesi ile oluşuyor. Konut sektöründe ayırım yapmadan rekabetçi finansal çözüm ile kişiye özgün, bütçeye uygun şartlarda, güvenli bir konut alım satımı gerçekleştirmeyi hedefleyen model aynı zamanda konut alım satımlarında işlemleri kolaylaştıran bir platform.

Amaç Konut İhtiyacını Karşılamak

Birlikte tasarruf ve ticaret ekonomisi platformu olan ve kısa adı Birtep olarak adlandırılan model konut sektöründe ki stoklara likidite kazandırmak ve insanların konut ihtiyacını karşılamak amacı ile oluşturuldu.  Platform konut sektöründe dengeleyici bir rol üstleniyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.