Konut kredisinde ki faiz oranları son yılların en düşük seviyesini gördü, 3 kamu bankasının faizleri indirmesinin ardından özel bankalarda kredi faizlerini düşürdü. Dünyayı etkileyen korona virüs salgını dünya ülkelerinde ciddi ekonomik sıkıntılara neden oldu, hemen her sektörde durma noktasına gelindi.

Kredi Faizlerinde İndirim

Kredi faizleri neden düştü konusunda merak eden vatandaşların sayısı artarken insanlar hem faizlerin düşme nedenini hem de düşen faiz oranlarını araştırmaya başladı. Bu süreçte dünya ülkeleri çeşitli ekonomik tedbirler alırken süreci en iyi yöneten ülkeler arasında Türkiye ilk sıraları aldı, ancak yaşanan ekonomik sorun ülkeyi de etkiledi. Pandemi sonrası yeni normal hayata dönme kararı alan Türk hükümeti ekonomiyi canlandırmak ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak adına 3 kamu bankası önderliğinde kredi faizlerinde indirime gitti.

Tarihin En Düşük Faiz Oranları

Başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyasında yüz binlerce konutun satışı gerçekleşti, tarihin en düşük faiz oranlarından yararlanmak isteyen vatandaşların kampanyaya ilgisi yoğun oldu. Konut kredi faizi düşük veren kurumlar arasında 3 kamu bankası olan Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank yer alırken kampanyaya Ziraat Katılım ve Vakıf katılım bankaları da dahil oldu. Düşük faizli konut kredisi kampanyasına özel bankalarda kendi indirimleri ile katıldı.

Uygun Faiz Oranlarının Yanı Sıra Esnek Şartlar

Kamu bankalarında sıfır konutlarda uygulanan faiz oranları yüzde 0,64, ikinci el konutlarda yüzde 0,74 olarak uygulanıyor, kredilerde geri ödemeler 180 aya kadar vade ikanı ile sunuluyor. Kredi faizlerinin düşmesi ile birlikte tarihi faiz oranlarından yararlanmak için sıraya giren özellikle dar gelirli vatandaşlar uygun faiz oranlarının yanı sıra esnek şartlardan da yararlanmak için bankaların yolunu tuttu.

Hayalini Gerçeğe Dönüştür

Düşük kredi faizi ile ev alma hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen vatandaşların yoğun ilgisi ile birlikte gerek emlak danışmanlarının gerekse ekspertizlerinde işlerinde yoğunluk arttı, dosyalara bakmaktan günün nasıl geçtiğini anlamayan ekspertizler dosyalara adeta yetişemez durumda, emlakçılar ise günde en az 25-30 evin satışı için görüşmeler yapıyor.

Yeni Ve Özgün Ticari Model

Konut satmak isteyenler ile konut almak isteyenlere cazip avantajlar sunan faiz ödemeden bütçelerine uygun şartlarda konut almayı sağlayan Birtep yeni nesil çözüm yöntemi olarak emlakçıları da çözüm ortaklığı içerisinde dahil ediyor. Birtep konutlarına ortaklık modeli ile yatırım yapanlara kazanma fırsatı sunan yeni ve özgün ticari model gücünü ve avantajlarını çözümün paydaşlarından alıyor. Ülke öz kaynaklarını yine ülke içerisinde değerlendiren ticaret anlayışı ile alıcı ve satıcıları bir araya getiren ve özgün iş modeli ile dünyaya örnek olan Birtep birlikte tasarrufun finans gücünü kullanarak ekonomik gelişime pozitif katkı sağlayan ticaret platformu. İnsan odaklı finansal çözümler üreten Birtep emlak ve gayrimenkul alış ve satış sürecini kolay hale getiren bir yöntem.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.