Tüm dünyayı saran korona virüs pandemisi, insanları toplu taşıma yerine kendi araçları ile seyahat etme tercihini ön plana çıkarırken bu durum karşısında ikinci el olan araçlara rağbeti de arttırdı. İkinci el araçlarındaki fiyatların bu artış karşısında yükselmesi sonrasında talep kendiliğinden sıfır kilometre otomobillere yönlendirildi. Korona virüs nedeni ile yurtta ve dünyada toplu taşıma aracı kullanmak istemeyen ve ulaşımlarını izole bir şekilde yapmak isteyenler otomobil satın almaya yöneldi.

İkinci El Araçlarda Fiyatlar Arttı

Bu durum gerek sıfır kilometre gerekse ikinci el araçlarda fiyat artışlarına neden oldu. Eylül ayı güncel sıfır araç fiyatları son ÖTV’deki artışlarla beraber ne kadar oldu sorusuna cevap arayan tüketici, anahtar teslim satış fiyatlarını araştırmaya başladı. Türkiye’de en yüksek satış oranına sahip olan Volkswagen, Fiat, Renault, Ford, Toyota ve daha birçok marka 2020 Eylül ayı anahtar teslim sıfır kilometre araçlarında fiyatlarını belirledi.

Çeşitli Kampanyalar Düzenleniyor

Buna göre Citroen 157 bin 500 lira ile 163 bin 750 lira değerindeki kampanyalı fiyatları ile satış rakamını belirlemiş oldu. Dacia 139 bin, Dacia Duster 159 bin 900 lira, kampanyalı anahtar teslim Fiat 110 bin 900 lira, Egea 128 bin 900 lira, Fiat Panda 115 bin 900 lira ile ÖTV sonrası fiyatlarla tüketicinin karşısına çıkıyor. Bazı otomativ üreticileri talebi canlı tutmak ve vatandaşa kolaylık sağlamak için çeşitli kampanyalar düzenlerken bazıları arz talep dengesizliği ve kur farkları karşısında anahtar teslim fiyatlarını güncelledi.

Birtep İle Hem Alıcı Hem Satıcı Kazanıyor

Eylül ayı güncel sıfır araç ne kadar? Sorusunun cevabını arayan vatandaşlar, sıfır kilometre araç alabilmek için hem fiyat araştırması hem de aracın özellikleri ile ilgili araştırmalarını arttırdı. Sıfır otomobil alma konusunda karar veren tüketiciler arasında kredi kullanmak ya da faiz ödemek istemeyenler BİRTEP’in fırsatlarından yararlanmakta. Birlikte Tasarruf ve Ticaret Ekonomisi Platformu taşıt satışlarında hem alıcının hem satıcının beklemeden istediği şartlarda alım satım yapmasına fırsat sunuyor. Sıfır ya da ikinci el otomotivler kendi özgün yeni nesil satış modeli ile ve sunulan cazip fırsatlarla hem alıcısına hem satıcısına kazandırıyor.

Vatandaşlar Çözümü BİRTEP’te Aramaya Devam Ediyor

İkinci el araç alıcısı faiz ödemeden uygun fiyatla ve bütçelerine uyan taksitlerle beklemeden taşıtını alırken aracını satmak isteyen de yine beklemeden araçlarını değerinde satma fırsatına sahip oluyor. Sıfır araç fiyatları için araştırma yapan vatandaşlar artan faizler ve değişen ÖTV ile KDV oranları karşısında çözümü BİRTEP’te aramaya devam ediyor. BİRTEP fırsatları ile ikinci el ya da sıfır kilometre araçlara yatırım yapan binlerce tüketici çok kısa sürede araç sahibi olurken beklediklerinden daha fazla oranda da kazanç elde ediyorlar.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.