Bir gayrimenkul ya da ev satışında süreci hızlandırmak için belli bir organizasyon yapmak gerekir, satış öncesi satış esnası olarak süreci ayırmalı ve süreçleri profesyonel bir destek alarak sürdürmek lazım. Ev satmak için neye dikkat edilir diyorsanız öncelikle sorunun cevabı evi olası alıcılarına tanıtmak bunun içinde reklamını ya da satılacağını ilan etmeniz gerekir.

Öncelikle Evi Tanıtmalısınız

Bunun için internette birçok site mevcut, evin fotoğraflarını, özelliklerini, fiyatını tüm ayrıntılarını bu sitelerde yayınlayarak evin alıcı için tam ona göre bir ev olduğu konusunda iknacı olabilirsiniz.  Teknoloji ile birlikte hayatı kolaylaştıran internet kullanımı emlak sektörünün de en sık kullandığı platform, insanlar ev satmak için ya da ev almak için öncelikle sanal ortamda ki ilanları incelerler bu nedenle evin fotoğraflarının profesyonelce çekilmiş olması önemli.

Ev Hakkında Fazla Detay Vermelisiniz

Tüm odaları çekmeli, evi kötü ve pis gösteren detaylardan arındırılmalı ve ışık ile güneşin eve yansımasına dikkat edilerek görüntü elde edilmeli. Evin yer aldığı mahalle, semt, konum bilgisi, iç ve dış özellikleri hatta evin manzarası dahi satış aşamasında önemli rol oynar bunun için ev hakkında ne kadar fazla detay varsa alıcı ya da ilgilenen sayısı o kadar artar.

Fiyatını Gerçek Fiyatlara Göre Belirlemelisiniz

Ve elbette ki en önemlisi evin bulunduğu muhite göre fiyatını gerçek fiyatlara göre belirlemek lazım, o bölgede yer alan diğer evlerin ne kadara satıldığı konusunda fiyat araştırması yapmalı ve evin fiyatını buna göre belirlemelisiniz bu durumda da ev ile ilgilenen muhtemel alıcıların sayısı artacaktır. Tüm bu konuları tamamladınız şimdi alıcıların sizinle iletişime geçmesini beklemelisiniz, sizinle irtibata geçen alıcılara evi detaylı olarak anlatmalı, görmelerini sağlamalısınız.

Ev Satmak Yıpratıcı Ve Yorucu Süreçtir

Bunu yaparken işin şu aşamasında evi bol bol havalandırmalı, aydınlatma ve iç dekorasyonu noktasında cazip hale getirmelisiniz. Ev satmak kolay olmayan bir süreçtir, ev satmak için ne yapılır konusunda bilgi sahibi olmalısınız aksi halde bu süreç sizin açınızdan yıpratıcı ve yorucu olabilir. Birçok insan bu sürecin stresini yaşamamak adına ev satışı konusunda emlak danışmanlarından destek alırlar. Ev sahipleri satış sürecini takip etmesi adına bir emlakçı ile anlaşır bu izlenebilecek en doğru yoldur çünkü satış öncesi ve satış aşamasında yalnız yaşanan stres değil prosedürde zahmetlidir.

Birtep Modeli İle Stresten Kurtulun

Ev satan ya da ev alanları bir platformda buluşturan Birtep modeli ile evinizi satarken stres yaşamayı unutun. Alıcı açısından da son derece kolaylık sunan ticari modelde alıcı ve satıcılar buluşurken emlak danışmanlarının da modele dahil olmasına olanak sağlanıyor. Birtep modeli hayallerinize tasarruf ile ulaşmanızı sağlamak için var.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.