Arzu ettiğimiz evlere sahip olabilmek için satın alma kararı verdiğimizde ilk akla gelen finansal kaynak banka kredileridir. Banka kredilerinde hem başvuru aşamasında hem de sonrasında ve ödeme aşamasında birçok parametre ile karşılaşılır. İlk anından itibaren hem birçok sorumluluk getiren hem de faiz ve peşinat şartları dolayısı ile farklı ödeme yükümlülükleri olan krediler, başvurucuyu zora sokabilmektedir. Bu noktada geliştirilen farklı yöntemler konut kredisi ihtiyaçlarına farklı alternatifler sunabilmekte ve kolaylaştırıcı yönüyle konut kredisi olmadan ev alma noktasında tercih sebebi olabilmektedir. Sürdürülebilir ve bütçe dostu yöntemleri buluşturan bu girişimler ile ev kredisi hesaplama dönemi sona eriyor !

Konut Kredisi Nedir?

Konut kredisi ev yahut mortgage kredisi olarak da adlandırılmaktadır. Ev almak isteyen kişilerin alacağı evin ipotek altına alınmasıyla ve belirli değerleme işlemlerine tabi tutularak meblağı da belirlenen bir kredi türüdür.

Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tercihinize göre isterseniz düzenli olarak çalıştığınız bankanızdan isterseniz farklı bir bankadan, bankaların kendilerine özel olarak belirlediği şartlar çerçevesinde konut kredisine banka ile görüşerek başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvuruda bulunulurken gelir durumun gösteren belge, satın alınacak gayrimenkulün tapusu gibi duruma göre istenilecek birtakım belgeler ile bir bankaya konut kredisi için başvuruda bulunmak mümkündür.

Konut Kredisinde Yürütülen Süreçler

Bir bankaya konut kredisi için başvuruda bulunduğunuzda banka yetkilileri başvurunuzu ve şartlarınızı belirli değerlendirmelerden geçirirler. İlk olarak belirleyici olan kredi notunuzdur. Kredi notunuz bankalarla ve resmi kurumlarla olan finansal ilişkilerinizde yaptığınız ödemeler göz önüne alınarak belirlenir. Kredi notunuzun belirlenip ihtiyacınız meblağ için uygun bulunması sonrasında ise ön onay süreci başlar.

Ön onay da verildiğinde satın alınmak istenen gayrimenkul için bazı değerleme çalışmaları yapılır ki bu ekspertiz uygulamasından elde edilen meblağ sonucunda alabileceğiniz kredi miktarı belirlenir. Bu ekspertiz sürecinde evin güncel durumu (sıfır, ikinci el, müstakil, apartman katı vs.) göz önüne alınır. Evin kredi alabilmek için uygunluk durumuna bakılır.

Kredilerde Faiz Oranları

Konut yahut başka bir ihtiyaç için olsun bankalardan alınan kredilerde en çok göz önüne çıkan etmen kredi faizleridir. Bankadan kredi aracılığı ile alınan ödünç para geri ödenirken kullandırma bedeli olarak kabul edilebilecek faizler ve oranları başvurucuyu sıkıntıya sokabilmektedir.

Faiz oranları dönemsel olarak ekonomiye bağlı şekilde ve bankaların bizatihi şartlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Alınan toplam kredi miktarına göre, geri ödemede alınacak faiz oranı da ödenecek tutar da değişmektedir.

Konut Kredisi ve Ödeme Planı Hesaplama Araçları

En kesin ve net kredi meblağı, faiz oranı ve ödeme koşullarını ancak kredi için başvurulan bankanın ilgili yetkilisinden edinebilirsiniz. Ancak günümüzdeki teknolojik gelişmeler ve sanalda birçok işlemin yürütülebilmesini sağlayan bilgi edinme araçlarıyla ev kredisi hesaplama konusu da kolaylaşmıştır.

Bu araçlar kullanılarak uygun meblağ ve bu meblağa göre bütçeniz için doğru taksit miktarlarını belirleyebilirsiniz, faiz oranlarını öğrenebilirsiniz.

Konut Kredisine Alternatif Yöntemler

Konut kredisi olmadan ev alma hayallerinize birtep.com ayrıcalığı ile ulaşın. Birtep sizin için en uygun satıcıya ulaşır, doğru ve yerinde değerleme uygulamaları ile ihtiyacınıza uygun evi en doğru fiyatlarla edinmenize aracı olur.

Birtep, ihtiyacınıza uygun evi bütçenize en uygun fiyatlarla siz ulaştırır ve kolay ödeme seçenekleri sunarak faizsiz ve peşinatsız ev sahibi olma olanağı sunar. Birtep’in hayata geçirdiği bütçe dostu, gayrimenkulde çığır açacak yöntemleri ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile hem sektörün kalkınmasına destek veriyor hem de finansal ihtiyaçlar dahilinde kredi tekeline son veriyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.