Hayalinizi süsleyen o evi buldunuz ve kaçırmadan almak istiyorsunuz peki ev almadan önce emin olmanız gerekenler nedir? Evi kredi kullanarak alma planınız varsa öncelikle kredi notunuzu öğrenmelisiniz ardından binanın yapı ruhsatı kullanma izni var mı bunları araştırın, Evin üzerinde herhangi bir ipotek ya da haciz kararının da olmadığından emin olmalısınız.

Bütçenizi Hazırlamadan Yola Çıkmayın

Ülkemiz deprem bölgesi bu nedenle almaya karar verdiğiniz evin hasarlı olup olmadığı, yaşı ve deprem yönetmeliğine uygunluğu ile yapı denetim şirketi raporlarını kesinlikle incelemelisiniz. Hayallerinizin evini almak için karşınıza birçok masraf çıkacak bunun için kesinlikle bir bütçe oluşturmak zorundasınız sadece evin satış fiyatını ödemek ile işlemler bitmez, hesaplanamayan birçok kalemde ekstra harcamalar karşınıza çıkar bu nedenle bütçenizi hazırlamadan yola çıkmayın.

Belediyeden Mimari Projesini Kontrol Edin

Evin geçmiş yıllardan kalan herhangi bir emlak vergi borcu olabilir buna dikkat etmeli ve evin bağlı olduğu belediyeden onaylı mimari projesini de mutlaka kontrol edin. Ev almadan önce dikkat edilecekler arasında şayet içinde bir kiracı varsa onunla eski ev sahibi arasında bir sözleşme olup olmadığını varsa bu sözleşmenin şartlarını tam öğrenmelisiniz aksi halde sözleşmeden doğan haklar nedeni ile içerisinde ki kiracıyı çıkaramayabilirsiniz.

Tüm Detayları İnceleyin

Bir ilan üzerine evi almaya karar verdi iseniz mutlaka ilanda yer alan metrekare ölçülerine uygunluğu kontrol edin, binanın dayanıklılığı ve sağlamlığı konusunda emin olun. Balkon ve merdiven boşluklarında ki korkuluklardan çatı ve bodrum kat döşemesinin ısı yalıtımına, yangın merdivenlerine hatta bina dış duvarlarının sağlam olup olmadığına kadar tüm detayları inceleyin ve anlayan birinden bu konuda destek alın.

Birilerinden Yardım Alın

Ülkemizde her gün yönetmelik değişiklikleri yaşanabiliyor, özellikle inşaat ve emlak sektöründe bu yönetmelik değişikliklerine sık rastlanıyor bu sebepten almaya karar verdiğinizin evin en son yönetmeliğe uygunluğunu inceletin ev alırken neye bakılır konusunda bilgi sahibi olmayan alıcıların bu konuda anlayan birinden yardım alması çok önemli. Tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve enerji kimlik belgesini isteyerek enerji verimliliği gibi konularda tüm çalışmaları yapılmış binaları tercih edin.

Faiz Ödemeden Konut Sahibi Olun

Evi satın aldığınız kişi ile uzun bir süre iletişim halinde olunuz eğer inşaat aşamasında ki bir konutu satın aldı iseniz kesinlikle belli zaman aralığında inşaatı ziyaret ederek son durum hakkında bilgileri güncelleyin şayet ters giden bir şeyler olduğunu düşünüyorsanız bu durumu ilgili herkes ile paylaşın. Son yıllarda alıcı ve satıcıyı farklı ve alışılmışın dışında bir modelde buluşturan ve sektöre farklılık kazandıran Birtep iş modeli sayesinde konut almak isteyenler hem güvenli hem de bütçelerine uygun üstelik faiz ödemeden konut sahibi olabiliyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.