Emlak Vergisi Nasıl Geri Alınıyor; Türkiye’de arsa, dükkan, ev ve konut sahibi olan herkesin ödemesi zorunlu vergilerden biridir. İş yeri, atölye ve gayrimenkul alanında sahip olduğunun taşınmaz mülkün vergisini ödeme zorunluluğunuz bulunmaktadır. Otomatik olarak ödenmesi gereken vergilerden biri olarak, emlak vergisi iade hakkınızda bulunmaktadır.

Emlak Vergisi Nedir ve Nasıl iade Alınır?

Emlak vergisi her yıl otomatik olarak devlete ödenmesi gereken gayrimenkul sahiplerinin zorunlu ödeneğidir. Kiracılar ya da kirada olanlar değil, gayrimenkul sahibinin ödemesi zorunlu olan bu vergi türü, bazı belediyelerin uygulamaları neticesinde de farklı fonlara ayrılabilmiştir. Aynı zamanda emekliler ve ev hanımlarının iade alması için de oluşturulmuş olan sıfır oranlı emlak vergisi, konuttan sorumlu kişinin maddi durumuna da bakılabilmektedir. Ekonomi bakanlığı kararıyla, bülten ve düzenlemelerin istikrari neticesinde geri ödeme fonu düzenlemelerine yer verilebilmektedir.

Son dönemde belediyelere ödenmekte olan emlak vergisi işlemleri için yapılan düzenlemelerle emekliler ve ev hanımlarının sıfır vergi oranı hakkından yararlanmasına imkan verilmiştir.

Sıfır Oranlı Emlak Vergisi Hakkından Kimler Yararlanabilir?

Emlak vergisi geri alma işlemlerinin yapılması için emekliler ve ev hanımları üzerinden düzenlenmeleri gerekmektedir. Bu düzenlemeler kapsamında bekarların 200 metre kareye ve emeklilerin gecikme beyanına aynı zamanda bekar ve gelirsiz arazi emeklilik işlemlerinden yararlanma haklarının olduğu 2008 ve 2009 düzenlemelerinde yer almaya başlamıştır.

Yeni düzenlemeler kapsamında sınırlama değişiklik dönemi ile 2014, 2013, 2012, 2011 ve 2010 yıllarındaki vergi ödeme dönemlerinden yararlanabilmektedir. Vergi dairesi tebligatta indirim ve inşaat vergisinde emeklilere aynı zamanda bekarlara yönelik yeni düzenlemelere yer vermiştir. Bu süreçte ödemelerini yapmış olan kişiler, yeni düzenleme kapsamında vergilerini geri alabilecek, devletin düzenlemelerinden yararlanabilecektir.

Emlak Vergi Geri Ödeme Almak İçin Ne Yapılmalı?

44 numaralı emlak vergisi bültenine göre ev hanımları, emekliler ve işsizler için sunulan formun doldurulması gerekmektedir. Vergi usul kanunu üzerinden alıcı ve satıcı emlak vergisi düzenlemelerinde alıcının yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda vergisini devletten ger talep etme hakkına sahip olduğu bilinmektedir. Veri iadesi için belediyeden alınacak olan dilekçenin formu üzerindeki bütün bilgileri doldurularak, belediyeye teslim edilmesi ve sağlık bürosu raporuyla birlikte vergi indiriminden yararlananların yasa ve tebliğin gerektirdiği biçimde gerekli mercilere vermesi gerekmektedir. Tüm gerekliliklerin yerine getirilmesi kapsamında iade için başvurunuz tamamlanmış olacaktır.

Birtep Emlak Alanında Sorunsuz Alım Satım

Emlak alanında sorunsuz alım ve satım işlemleri için Birtep emlak platformuna güvenebilirsiniz. Türkiye’nin dört bir yanından kısa zamanda emlak alım ve satım işlemlerinizi yapabileceğini binlerce seçeneğe yer verilmektedir. Emlak alanında yasal düzenlemeleri tamamlanmış, kolay ve kısa zamanda alım satım yapmanızı sağlayacak bütün seçeneklere yer verilmiştir. Hemen başvuru yaparak hayallerinizdeki konutu inceleyebilir ve alım satım işleminizi yapabilirsiniz.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.