Emlak endeksi; Türkiye’de bulunan tüm il, ilçe ve mahalle bazında detaylı sonuçlar üzerinden arama yapılmasına izin veren ve güncel bilgileri kullanılarak yapılan, en kapsamlı tahmini istatistik endeksidir.

Aynı zamanda endeks özeti sayesinde, kiralık ya da satılık m2 fiyatlarına göre son yılların değer kazanan ya da kaybeden konutları görebilirsiniz. Bunun yanında, amortisman sürelerinin en kısa ve en uzun olan illeri görüntüleyerek, karşılaştırma yapabilirsiniz.

Endeks özeti sayesinde, en fazla 3 konum endeks sonuçlarını her ay kayıtlı e-posta adresine gönderilmesi özelliğinden yararlanarak, emlak endeksi aylık bilgilendirme hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Emlak Endeksinde Kaç Tane Endeks Oluşturulabilir?

Emlak endeksinde günlük sorgu sayısı bulunur. Oluşturulan her endekse karşılık, her yeni konum, belirlenen limitten düşülmektedir. Eğer limit aşımı olursa ya da limit aşımına yaklaşılmışsa, ekranda çeşitli uyarılar görülmektedir.

Sorgu hakkı dolduğunda, gün içinde yapılan sorgulara emlak endeksi son sorgularım kategorisinden ulaşarak, aynı endeksleri aynı gün içinde yeniden oluşturma olanağı bulunmaktadır.

Emlak Endeksi Sonuçları Nasıl Oluşturulur?

Emlak endeksi, son üç yıla ait verilerini kullanmaktadır. Bu veriler, istatistiksel modele dayandırılarak oluşturulan verilerdir. Sunulan her veri tahminidir. Bu yüzden oluşabilecek herhangi bir durumda emlak indeksinin sonucunu sağlayan sistem sorumlu olmamaktadır.

Endeks bilgilerinde, il, ilçe, mahalle bilgileri yer almalıdır ancak bazı ilçe ve mahalleler, endeks listesinde bulunmamaktadır. Bunun sebebi ise, endeks oluşturmak için yeterli bilginin oluşturulamamış olmasıdır.

Emlak Endeksinde Kaç Konum Karşılaştırma Olanağı Bulunur?

Emlak endeksinde konum karşılaştırma işlemi için, aynı anda 3 farklı konum limiti bulunmaktadır. Karşılaştırma için endeks oluştururken, karşılaştırılmak istenen konumlar, grafiğin üstünde bulunan konum ekle kategorisinden eklenmektedir.

Emlak endeksinde bulunan tüm veriler, her ayın başında güncellenir. Aynı zamanda, yeni veriler kullanıcılara sunulmaktadır.

Emlak Endeksi Kimler için Geçerlidir?

Emlak endeksi kullanıcıları, emlak endeksi özet sayfası sayesinde birçok bilgiye ulaşmaktadır. Bu bilgiyi tüm birtep.com danışanları alabilir. Endeks sayesinde, istenilen il, ilçe ve mahalle bazında endeks oluşturabilirsiniz.

Emlak endeksinde 6 aylık tahminler hariç olmak üzere, tüm özelliklerini kullanabilirsiniz. Bu özellikleri kullanmak için, emlak indeksi bulunan web sitelerine üye olmak yeterlidir. Emlak endeksi 6 aylık tahmin yapma hizmeti ise sadece kurumsal emlak mağazaları için geçerlidir.

6 aylık tahminler, geçmiş istatistiki veriler ve güncel değişkenler kullanılarak oluşturulur. Oluşturulan tüm bilgiler geleceğe yönelik tahmini bilgilerdir ve kurum emlak firmaları için geçerlidir. Ancak bu tahminlerin gerçekleşmemesi durumunda, firma sorumlu tutulmamaktadır.

Emlak Endeksi Hangi Kategorilerden Oluşmaktadır?

Emlak endeksi kategorileri birbirinden farklı 8 kategoriden oluşmaktadır. Buna göre;

  • Satılık ve kiralık fiyatlar
  • Satılık ve kiralık m2 fiyatları
  • Amortisman süresi
  • Konum karşılaştırma
  • Kategorilere göre filtreleme
  • Önemli yerler ve çevresindeki ilanlar
  • Demografik bilgiler
  • 6 aylık tahmini fiyatlar

Emlak endeksi demografik bilgiler, TÜİK iş birliği ile hazırlanmaktadır. Ancak kullanılan veriler 2018 verileridir. Bu yüzden bazı veriler, güncel verilerle uyuşmayabilir. Ancak bu uyuşmazlıktan endeksi sağlayan firma sorumlu tutulmamaktadır.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.