Emlak sektörü demek toplumun barınma ihtiyaçlarının giderildiği yerler ile ilişkisi olan sektördür. Sektör içerisinde temel ihtiyacı ele almasından kaynaklı olarak yeni öğrenmeler ve bilgi gelişimleri sürekli devam eder. Sürekliliğin olması ise emlak danışmanlarının bilmesi gerekeler içeriğini daima canlı tutar. Oluşan değişime kolay ayak uydurulmalı ve katkıda da bulunulmalıdır. Ancak o zaman sektör içerisinde ciddi etkisi olan konuma erişilebilir. Danışmanlar sadece emlak satışını gerçekleştirmeyi değil hangi zamanda satılmasında veya alınmasında bilgi sahibi olmalıdır. Emlak değerlerinin piyasa üzerinde dalgalanmaları konusunda keskin bilgilere sahip olması mesleki yeterliliğini kanıtlar.

Satılık Evin Değerinin Belirlenmesinde Olan Unsurlar

Emlak danışmanlarının portföyleri hakkında bilmesi gereken temel kurallardan biri satılık bir evin değerinin belirlenen değil ödenen miktar kadar olmasıdır. Satışa sunulan veya kiralanan bir emlakta belirlenen fiyat sürekli olarak yüksek tutulur. Ancak yüksek tutulmasının sonucunda ise satışın gerçekleşmesini değil uzun süren boş kalma durumunu ortaya çıkartır. Emlak satışı ve yatırımı yapmak isteyen müşterilerini en doğru fiyat ve bölgeler için bilgilendirme yapmak ise emlak danışmanı temel görevlerinden biridir. Güncelleşen gelişmelerin müşterilere bilgilendirilmesi yapılmalıdır. Bu bilgilendirmeler ışığında ise elde bulunan gayrimenkulün boş kalmasına da gerek kalmaz. Bu yüzden evin değeri belirlenen fiyat değil satılan fiyattır.

Emlak Sektöründe Gösterilen Başarı Sonra Karşınıza Çıkar

Her ev alıcısı, potansiyel olarak ileride de müşteriniz olacak kişi olarak karşınıza çıkabilir. Çünkü emlak sektörü içerisinde referans büyük bir önem teşkil eder. Referans ile gelen müşteriler ise sizin işinizi geliştirmenize de vesile olacak adım olarak görmek yanlış olmaz. Bu sebeple ilk izlenime ekstra önem vermeniz yararınıza olacaktır.

Profesyonel Fotoğraf Çekimi Gerçekleştirin

Ne yazık ki emlak sektöründe pazarlamada çalışanlar fotoğraf çekimlerine gerekli önemi vermemektedir. Oysa kaliteli gerçekleştirilen fotoğraflar sayesinde gayrimenkulü satma ihtimaliniz daha yüksek olur. Emlak danışmanlarının bilmesi gereken özel satış noktaları arasında yer alan fotoğraflar karanlık, dik çekilme gerçekleştiği vakit gayrimenkulün satılma ihtimalleri daha düşmektedir. Kırık dökük mobilyaların da sergilendiği fotoğrafın kullanılması ise işin satılma aşamasını daha da zorlaştırır.

Her Konuda Net Olun

Ev satan kişi ile emlak uzmanı arasında muallakta kalan bir konunun kalmaması gerekir. Ev fiyatı kesin olarak belirtilmesinin yanında pazarlık sınırlamaları da net şekilde ifadesi yapılmalıdır. Kiralanacak ev için de bu durum geçerli olur. Evde satışa veya kiralamaya konu olacak eşyalar varsa bunların da listesi müşteriye sunulmalıdır. Ev için yapılacak masraflara da hakim olunmalıdır. Bu eksikliklerin belirtilmesi net şekilde söylenmelidir.

Hedef Kitleyi İyi Belirleyin

Satış sayısının çok olmasının yanında emlak danışanlarının alanında uzmanlığa kavuşması da son derece mühimdir. Görev aldıkları semt ya da şehirde ilgi ihtiyaçlarına hakim olması uzmanlığına katkı sunar. Talepte bulunan müşterilerin isteklerini iyi anlamak beğenebilecekleri evleri görmelerine vesile olur. Hedef kitlenize göre hareketler müşteri artışına nedendir.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.