Para birikimi yapmak, kişinin yaşamının ilerleyen yıllarda kalitesinin artmasına yardımcı olan doğru etkendir. Doğru bir şekilde yapılan para birikimi ise kişinin ileride büyük yüklerden kurtulmasına yardımcı olacak zamanında küçük miktarlarla yapılmış birikimdir. Peki iyi bir birikim nedir ve nasıl yapılır; birikimi yapmak için küçük adımlar takip etmeniz yeterli olacaktır.

Birikim Nedir?

Günümüzde ihtiyaçların artması ve her gün yeni bir ihtiyacın artması ile para birikimi yapmak oldukça zor bir hale gelmiştir. Özellikle her ay düzenli olarak ödenmesi gereken kira, kişilerin birikimi yapmasını etkileyen en önemli faktörlerdendir.

Birikim nedir; aylık ya da günlük kazanılan miktarlardan ayrılan ve küçük ya da büyük miktarlarda farklı ortam ve şekillerde saklanan paradır. Ancak birikimi yapmanın tek yolu paranın doğrudan saklanması olarak gerçekleştirilmemektedir.

Birikim Nasıl Yapılır?

Birikimler yapmak isteyen kişilerin başvurduğu birçok yöntem bulunmaktadır. Ancak yapılabilecek en önemli birikimin, ileride ihtiyaçlarınızı azaltacak türden birikimler olduğu unutulmamalıdır.

Bütçenize göre yapabileceğiniz birçok para birikimi türü bulunmaktadır. Birikim nasıl yapılır;

  • Yaptığınız alışverişlerde sadece ihtiyacınız olan ürünleri satın almanız gerekir. Bir ürün indirimde diye o ürünü satın almadan önce kendinize ihtiyacınız olup olmadığını sormanız gerekmektedir.
  • Her ay düzenli olarak ödemek zorunda kaldığınız elektrik, doğalgaz, su gibi faturaların miktarını düşürmek için kullanımınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Gıda alışverişlerinde yapacağınız alışverişin ihtiyacınız kadar olmasına özen göstermelisiniz. Fazla alınan ürünler bozulacak ve kullanılmadan çöpe atılacaktır.
  • Giysi satın alırken mağazaların ihtişamlı görüntülerine ve yaptıkları indirimlere inanmamak gerekmektedir. İhtiyacınız olmayan giysilerin satın alınması yapılan en büyük hatalardan biridir.
  • Tüm bu yaptığınız dikkatli harcamalar sonucunda elde ettiğiniz birikmiş paraları bir yatırım türü olarak kullanmanız birikiminizin artmasına yardımcı olacaktır.

Birikim Yapmak Sizi Ömür Boyu Kira Ödemekten Kurtarır

Birikim yapmayı en çok etkileyen faktör uzun yıllar boyunca ödenen yüksek miktarlardaki kiralardır. Özellikle günümüzde hiçbir konutun kirası düşük miktarlarda değildir.

Birtep ile aylık olarak yaptığınız birikimleri kira öder gibi kullanarak ev sahibi olabilirsiniz. Hem de herhangi bir peşinat ödemek zorunda kalmadan, hiçbir faize bulaşmadan evinize sahip olabilirsiniz.

Çoğu insan yeterli bütçesi olmadığını düşündüğü için hiçbir zaman ev sahibi olamayacağını düşünüp ömür boyu kira ödemeyi göze almaktadır. Ya da bankalardan çekilen yüksek faizli kredilerdense kişiler kira ödemeyi daha karlı olarak görebilmektedir.

Ancak Birtep ile kira öder gibi kendi düzenlediğiniz miktarlardaki taksitler ile ev sahibi olabilirsiniz. Böylece ne ağır faizler ödemek zorunda kalırsınız ne de ömür boyu kira ödemeye mahkum olursunuz.

Birikim Yapmanın Sonuçları

Birikim yapma sonucunda karşılaşacağınız birçok olumlu sonuç bulunmaktadır. Bu sonuçlar;

  • Yaptığınız birikimler sonucunda ev ya da araba sahibi olabilirsiniz.
  • Birikim yapmak sonucunda öğrendiğiniz gelir yönetme ile ömür boyu rahat edebilirsiniz.
  • Yaşamınızın ileriki yıllarında yaşam kalitenizi artırarak rahat bir yaşam sürebilirsiniz.
  • Gereksiz ödemeler yapmaktan kurtularak sistemin size dayattığı tüketim bağımlılığından kurtulabilirsiniz.

Birikim ile Ev Satın Almak

Yaptığınız ufak miktarlardaki birikimler ile ev satın almak Birtep ile mümkün. Aylık olarak yapacağınız küçük miktarlardaki ödemeler ile kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz.

Herhangi bir konut kirasına muhtaç olmadan faiz ya da peşinat ödemeden dilediğiniz eve sahip olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken Birtep’e başvuru yapmanız ve uzmanlarımız ile danışarak ödeme planınızı belirlemenizdir.

Dilediğiniz eve sahip olmak için hiçbir engele sahip değilsiniz. Birtep ile her bütçeden kişi rahatlıkla ev sahibi olabilir.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.