İnsanlık tarihinin ilk gününden beri insanoğlunun yeme, içme gibi hayatta kalmaya yönelik ihtiyaçları ile birlikte, temelde güvenlik ihtiyacı ile birlikte birçok gereksinimi bir arada çözümleyen barınma konusu en önemli gündemlerdendir. Çağlar değiştikçe ve insanın temel ihtiyaçlarının giderilme şekli de değişmekte ve dönüşmektedir. Temel ihtiyaçlar giderildikçe insanın kendin gerçekleştirme süreci başlar ve bu süreçte de barınma ihtiyacını karşılayan konut beklentisi değişmektedir.

Günümüze geldiğimizde ise çağın gerektirdikleri ve gelişen teknoloji ile birlikte konut ihtiyacı, zaman içerisinde yalnızca barınma ihtiyacını karşılama misyonundan çıkmış, kişiliğimizi ve beklentilerimizi yansıtan sosyal statü, iş ve gelir durumuna göre değişkenlik gösteren bir parametre de olmaya başlamıştır. İster kiralamak isterse satın almak söz konusu olsun, ev konusu kişilerin / ailelerin en büyük gider kalemlerinden olmaktadır. Özellikle de asgari ücretle geçinen aileler için asgari ücretle bir ailenin taksitle ev alma şansı var mı sorusu gündemimizi senelerdir meşgul etmektedir.

Ortalama Ev Fiyatları

Türkiye’de 2020 itibariyle yapılan istatistiklere bakıldığında konut fiyatlarının son bir yılda yaklaşık olarak %3’e yakın bir artışa tabii olduğu görülmektedir. Bahsi geçen oran, ülke genelinde ortalama olarak belirtilmiş olup, şehirden şehre ve konut tiplerine göre bittabi farklılık göstermektedir.

Yine 2020 yılına göre yapılan araştırmaya göre de ortalama ev fiyatları ülkemizde ortalama olarak 300.000,00 TL ila 300.500,00 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Yine aynı şekilde bu meblağlar ülke geneli bir ortalama olup, şehir ve konut tipine göre değişen bir skalada fiyatlama söz konusudur.

Satın Almanın Avantajları

Satın almaya karar vermek için ilk olarak ihtiyaç belirlendikten sonra bütçe konusunda bir planlama yapılması makul sonuçlar alabilmek için daha uygun olabilir. Bütçe belirlendikten sonra uygun ödeme planını sunan bir kaynak araştırması yapılması gerekmektedir. Duruma göre kira ödemek yerine ev taksiti ödeyerek sonunda taksitle ev alma fikri daha makul gelebilmektedir.

Son Sözü Siz Söyleyin.

Aydan aya belirli bir meblağı ev sahibi kişiye ödeyerek hiçbir şey elde edememek yerine, yine kira gibi belirli bir meblağ ödeyerek bir gayrimenkul sahibi olmak bütçe dahilinde daha avantajlı olabilmektedir. Bunun dışında size ait olan bir eviniz olduğunda siz istemediğiniz sürece ev değiştirme zorunluluğunun ortaya çıkma ihtimali neredeyse sıfırdır. Ayrıca evinizin içinde yapmak istediğiniz tadilat gerektiren değişiklikler yahut aksaklıklarla kimse ile muhatap olmak zorunda olmadan bizatihi kendiniz ilgilenebilirsiniz.

Konut Kredisi

Ev alma konusunda akla ilk gelen çözümlerden biri bankalar aracılığı ile kredi kullanmak oluyor. Ancak özellikle faiz işletilmesi ve işletilen faizlerin oranlarının son yıllarda ödeme gücünü aşması hasebiyle aslında herkes için çok da ulaşılabilir bir seçenek gibi görünmüyor.

Düzenli olarak kullandığınız bankanıza göre ve müşteri statünüze göre bankalar farklı olanaklar sunabilmektedirler. Bu noktada önemli olan ise size sundukları olanakların bütçenize ne kadar uygun olduğudur.

Kredi faiz oranları ve ödeme planları bankaların özel yahut devlet bankası olmasına göre de değişkenlik gösteriyor.

Asgari Ücret ile Ev Sahibi Olmak

Bankaların sunabildiği kredi imkanları ile ilgili yukarıda bahsedilen tüm bu durumlar göz önüne alındığında özellikle asgari ücretle ev alma durumunda iseniz konut kredisi bu ihtiyacı gidermek için uygun bir seçenek olmayabiliyor.

Ortalama bir ev için internet üzerinden bir fikir sahibi olacak şekilde bir ödeme planını kendiniz de araştırabilirsiniz. Bizlere kesin bir veri sunmamakla birlikte uygunluğu konusunda bir fikir sahibi olabilmemizi sağlayabilir. Bu noktada da fark edebileceğiniz üzere hem kredi notu ile ilgili olarak ihtiyacınız olan meblağı alamayabilir, alsanız dahi faiz oranlarının çok yüksek olmasından ötürü aylık ve faize bağlı olarak da total ödemenin artması asgari ücretli aileleri sıkıntıya sokacak boyutta olabilmektedir.

İstediğiniz Şartlarla Ev Sahibi Olmak Mümkün.

Bütçenize uygun, beklentilerinizi karşılayan evi bulmak birtep.com ile çok kolay. Birtep ile aradığınız konutu en uygun maliyetle bulabilmenize aracı olmak amacıyla sizlere hizmet veren bir platformdur.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.