Türkiye’de düşen faiz oranlarından sonra konut kredisi üzerinden ev alma oranlarında da yükselme oldu. Son dönemde artışlar nedeniyle, konut kredisi faiz oranları yükselirken aynı zamanda 5 il üzerinde konutlara da bakış oranları arttı. 2020 Temmuz ayında en çok konut aranan iller sırasıyla belirlendi.

Türkiye’de En Çok Hangi illerde Konut Talebi Arttı?

Pandemi sürecinden sonra değişen emlak ekonomisinde, konut kredisi üzerine yoğunlaşmalar artarken, son dönemde 5 il üzerinden de taleplerin arttığı gözleniyor. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’de sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla’da taleplerin arttığına dair sonuçlar elde edildi. Yapılan analizlerde nüfusun da etkisi olurken, yatırımların çoğunun yazlıklar üzerinden de yapıldığı araştırıldı.

İstanbul’da özellikle artan konut fiyatlarıyla birlikte, İzmir ve Ankara’da hem kiralık evlerde hem de satış fiyatlarında artışlar oldu. Bu süreçte yatırımcılar bütün gelirlerini konut üzerinden sağlamayı hedeflerken, konut kredisi faizlerinin artışıyla ev sahibi olmak isteyenlerin hayalleri de suya düşüyor.

İstanbul’da Konut Talebi Artışı

İstanbul kalabalık bir şehir olarak herkesin hayalini kurduğu ev sahibi olmak istenilen de bir şehir. Özellikle konut kredisi taleplerinde artışın gözlendiği yerlerden biri olarak, konut fiyatlarında da beklenmeyen zamların olması alıcıları hayal kırıklığına uğratıyor. İstanbul’da bir evin fiyatı en düşük 413 bin lira üzerinden değerlendirilirken, ev kiralarında da beklenmedik zam olasılıkları konuşuluyor.

Bu süreçte kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere özel seçenekler sunulurken, konut yatırımlarında alıcılar ve satıcılar uygun fiyatlı noktalarda buluşabiliyor. İnternet üzerinden alım yaparak, kolay ve güvenilir bir şekilde ev sahibi olmanın da imkanları artmaya başladı. Yatırımlarını internet üzerinden yapanlara özel uygun fiyatlı seçenekler de sunularak, emlak piyasası canlandı.

İzmir’de İnternet Üzerinden Ev Satın Alınıyor!

İzmir’de emlak piyasasının canlı olduğu şehirlerden biri haline gelirken, yazlıklara olan talep ise artışa geçerek İstanbul’u geride bırakıyor. İnternet üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri yapmakta olan yatırımcılar, son süreçte güvenilir sitelerde istediklerini uygun fiyata alma şansı elde ediyor.

Konut Yatırımları İçin İnternet Uygun Mu?

Bu dönemde yatırım alanında en önemli noktalardan biri güvenken, internet üzerinden alım yapmak için erken olduğunu düşünenlere göre emlak piyasasındaki zamlarla alıcılar internete yöneliyor. Gayrimenkul yatırımlarını internet üzerinden yapanlar kar ederken, Temmuz ayında en çok aranan iller de internetteki alım ve satım alanlarına göre tespit edildi.

İnternette Güvenli Gayrimenkul Alım Satım

İnternet üzerinden 2020 en çok konut aranan iller belirlenirken, Birtep gayrimenkul yatırımcılarına güvenilir bir alım satım alanı sunarak, sürecin hızlanmasını ve uygun maliyetlerde uygulanmasını sağlıyor. Çözüm odaklı ve karlı yatırımlar için hemen teslim alabileceğiniz gayrimenkuller için site üzerinden giriş yaparak kısa zamanda alım ve satım işlemlerinden yararlanmanız sağlanıyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.