Birtep adresi üzerinden faizsiz konut sahibi olabileceğiniz seçenekler sunulurken, kira artış oranı üzerinden siz de ev sahibi olmak için taksitli seçeneklerden yararlanabilirsiniz. 2020 yılında artışa geçen kiralar, birçok ailenin bütçesini sarsarken, taksitle ev sahibi olma imkanları da sunulmakta ve herkesin hayallerine kavuşmasını sağlayacak ödeme planları hazırlanmaktadır.

2020 Ev Kiralarındaki Zam Artışı Ne Kadar?

Enflasyonla birlikte artışa geçen ev kira oranları, birçok ailenin bütçesini sarsıyor. Özellikle TEFE ve TÜFE rakamlarına göre on iki aylık ortalamayla Temmuz ayındaki kiraların % 11, 88 oranında arttığı gözlemlenirken, Tüketici fiyat endeksi üzerinden de aralık ayına göre artışlar % 5, 75 oranında. Temmuz ayı kira artış oranı üzerinden yapılan analizlerle birlikte, alıcı hazır ticaret platformu üzerinden konut ve taşıtlara en uygun maliyet ve faizsiz imkanlar sunulurken, herkesin hayalini kurduğu ev ve araçların alım satım işlemlerini Birtep üzerinden yapabileceğiniz seçenekler sunuluyor. Uygun fiyata ve faizsiz oranlarla siz de başvuru seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

2019 Kira Oranlarına Göre Son Dönem Artış

Kira bedelini hesaplamak aynı zamanda hayallerini kurduğunuz kendi evinize kavuşmak için bütçenizden ne kadar tasarruf edeceğiniz bilmek istiyorsanız, 2020 yılındaki son zamlarla birlikte biraz zorlanabilirsiniz. 2019 aralık ayından, 2020 aralık ayına % 12, 62 oranında artış göstermiş olan kira zamları, kiracıların canını sıkacak boyuta olabilir. Bu yıl ev almak ve ev satmak isteyenler için de zor bir süreç yaşanırken, faizsiz ev alma ve satma seçenekleri sunmakta olan yeni kampanyalarla birlikte, kolay bir şekilde ev sahibi olabileceğiniz gibi evinizin de satılmasını sağlayabilirsiniz. Konut kredisi almadan, hayallerini kurduğunuz yeni dönem ödeme seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Temmuz Ayı Kira Artış Oranı Hesaplama

Temmuz ayı kira artış oranı hesaplamak için öncellikle kira bedeliniz üzerinden, zam bedelini hesaplamanız gerekmektedir. Örneğin son dönemde 1000 liralık bir kira ödüyorsanız, kiranıza gelecek zam bedeli olarak da 118 lira olacaktır. Bu şekilde bir zam hesaplamayla, kiranızın bedenli tam olarak 1.118 lira 80 kuruş olarak hesaplanacaktır.

Kira Artış Oranı Nasıl Hesaplanır?

Kira artış olanı, 2020 yılındaki tüketici endeksi ve konut alım satım oranları üzerinden hesaplanarak, yıllık faiz oranlarına dönük oranlar da çıkartılmalıdır. Bu oranlar sayesinde yüzdelik bir dilim alınır ve kira artış oranı hesaplama işlemi yapılarak, kira zamlarının nasıl olacağı konusunda oranlar kiraya eklenir.

Birtep İle Anında Teslim!

Birtep sayesinde kısa zamanda geleceğe yatırım yapabilir ve alım satım işlemlerinizi tek bir platform üzerinden tamamlayabilirsiniz. Hayallerini kurduğunuz faizsiz konut ve taşıt işlemleri için portföyde yer alan en uygun maliyetlere bakarak, kira ödemeden kendi evinize sahip olacağınız seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 2020 yılında ev sahibi olmak için başvuru formumuzu inceleyebilirsiniz.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.