Konut kredilerindeki faiz indirimi emlak sektörünü hareketlendirdi! Kamu Bankaları ev kredilerinde faizleri 0,64 oranına çektiler. Faiz indiriminden önce konut kredisi alan kişiler bu fırsattan ve yapılandırmadan yararlanabilecekler mi?

Kamu Bankaları Konut Kredisi Koşullarını Açıkladılar!

Kamu Bankaları kısa süre önce konut kredi kampanyaları ile ilgili açıklama yaptılar. Vatandaşlar da bu kampanyalar ile en avantajlı şekilde ev sahibi olmanın yollarını araştırmaya başladılar.

Buna göre konut kredisi yapılandırma koşulları en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank peşinat oranı da %10 olarak açıkladılar. Sıfır ve ikinci el konutlar için ayrı ayrı hesaplamalar yapılıyor.

Sıfır Konut için 15 Yıllık Kredi!

Sıfır konut faiz oranı imkanları arasında aylık 0,64 faiz oranı da bulunuyor. Tüketiciler 15 yıla kadar ayda 0,64 faiz oranı ile ev sahibi olabilecek, avantajlı kredi kullanabilecekler. İkinci el konutlarda ise aylık faiz oranı 0,74 olarak açıklandı! Bu konut kredisinin de 15 yıl vadesi bulunuyor. Konut kredisi için başvuru başlangıcı 2 Haziran 2020’dir. Başvurular bankaların online siteleri üzerinden değil banka şubelerinden yapılacaktır.

Konut Kredisi için Üst Limit Ne Kadar?

Konut kredi limitleri, banka kredi kampanyaları ile daha avantajlı olarak ev sahibi olmak isteyenlerin ilgilendikleri konulardan biridir. Konut kredilerinde üst limit belirlendi; buna göre belirtilen kamu bankalarından konut kredisi almak isteyenler en fazla 750 bin TL çekebilirler.

3 kamu bankası ortak açıklama yaptılar; buna göre üç büyük şehir ile diğer şehirler arasında üst limit bakımından farklılık bulunuyor. İstanbul, İzmir ve Ankara’daki tüketiciler konut kredisi kullanmak için bankaya başvuru yaparlarsa en fazla 750 bin TL kredi alabilirler.

3 büyük şehir dışındaki yerlerde ise konut kredisinin üst limiti 500 TL olarak belirlendi. Bankaların şubelerine giderek konut kredisi başvurularında bulunabilirsiniz.

Düşük Konut Kredisi Peşinat Oranı!

Düşük konut kredisi peşinat oranı ile ev sahibi olmak isteyenler daha fazla avantajdan yararlanabilirler. Konut kredisinde faiz oranlarının düşürülmesi ile birlikte peşinatta da indirim yapıldı. Konut kredisi almak için minimum %10 peşinat oranı yeterli olacaktır. Düşük özkaynak-peşinat oranı uygulaması yapılacak. %10’dan başlatan peşinat oranları kredi kullanılan eve vb. göre değişkenlik gösterebilir.

Sıfır Konutta Ödemesiz Dönem!

Konut kredisi döneminde ödemesiz dönem imkanları da var! 12 ay ödemesiz dönemli kredi konutları vb. veriliyor. Sıfır konut için ayrıca eşit taksit imkanları da sunuluyor. Ödeme planlarındaki avantajlı durumlar sadece sıfır konut için çekilecek kredilerde geçerli değildir; ikinci el konut için kredi almak istiyorsanız ödemesiz dönem veya eşit taksit olanaklarını değerlendirebilirsiniz. 500 TL ve 750 TL’ye kadar varan konut kredi imkanları 0,64 faiz oranı ile sunulmaya başlanmıştır. Başvuru için siz de belirtilen banka şubelerine başvurabilirsiniz.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.