Bedelsiz ya da karşılıksız sahip olunan servet için Türk vergi sistemi tarafından alınan dolaysız vergiye miras vergisi denir. Miras ya da vasiyet ile elde edilen servet için kişi veraset ve intikal vergisi öderken bağıştan ya da farklı bir durumdan servet sahibi olmuşsa o durumda da intikal vergisi ödemek ile mükelleftir.

Veraset Ve İntikal Vergisi Oranı Yüzde 50

Türk Medeni Kanuna göre ölümden sonra kişini mal varlığı akrabalarına ve mirasçılarına geçer, miras yolu ile mal sahibi ya da servet sahibi kişi ya da tüzel kişilikler veraset ve intikal vergisi ödemek zorundadır. Miras vergisi hesaplama oranlarında anne, baba, eş ve çocuktan kalan mal intikali durumunda veraset ve intikal vergisi oranı yüzde 50 olarak hesaplanır, ilk 240 bin lira için miras ile intikallerde yüzde 1, ivazsız intikallerde ise yüzde 10 veraset ve intikal vergisi oranı hesaplanır.

Veraset Ve İntikal Vergisi Oranları

570 bin liralık bir rakamın miras yolu ile intikalinde veraset ve intikal vergisi oranı yüzde 3, ivazsız intikallerde yüzde 15, 1.270 bin liralık miraslarda yüzde 5, ivazsız intikallerde yüzde 20 ve 2.200 bin liralık miras intikalinde yüzde 7, ivazsız intikallerde yüzde 25 olarak hesaplanır. Miras yolu ile intikalde tutar 4.280 bin lirayı geçtiğinde veraset ve intikal vergisi oranı yüzde 10, ivazsız yani bağış yolu ile intikallerde ise oran yüzde 30 olarak hesaplanır.

Miras Vergisinden Kimler Muaf Olur

Veraset ve intikal vergisi oranı hesaplamaları yani miras vergisi nasıl hesaplanır hakkında bir örnek vermek gerekirse miras yolu ile kalan rakam 250 bin lira ise varise çıkan pay 202.154 lira olur, 250.000 – 202.154 = 47.846 x %1 = 478.46 lira şeklindedir. Veraset ve intikal vergisinden yani miras vergisi ödemekten kamu yararına çalışan dernek veya kurumlar ile görev için Türkiye’de bulunan yabancı ülke vatandaşları muaf tutulurlar.

Birtep Modeli İle Hızlı Ve Güvenli Alım Satımlar

Miras yolu ile kalan parayı geleceğe yatırım yapmak için değerlendirmek isteyen kişi ya da tüzel kişiler birlikte tasarruf ve ticaret ekonomisi platformu Birtep’in avantajlarında ve kısa sürede daha fazla kazanma politikasından yararlanmaktalar. İnsanların konut ya da araba ihtiyaçlarını karşılamak ve sektöre nakit para akışı sağlamak amacı ile oluşturulan Birtep modeli hızlı ve güvenli alım satımlar gerçekleştirirken aynı zamanda sektörde de çok önemli bir dengeleyici unsur durumdadır.

Birtep Modelinden Kimler Yararlanır

Birtep modelinin çözümlerinden ayrıca emlak sektöründe faaliyet gösterenler, müteahhitler, kurumsal ya da bireysel emlak satıcıları ile otomotiv sektörü yararlanmakta. Birtep modeli alıcıya sunduğu avantajların yanı sıra satıcıya da beklemeden hızlı ve değerinde konut ya da araba satışı fırsatı sunuyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.