Türkiye istatistik kurumu (TUİK) Ağustos 2020 kira artış oranları açıklandı. Geçtiğimiz dönemde yaşanan pandemi krizi nedeniyle birçok alanda zam yapılırken, yaz aylarında kirası yenilenecek olan kiracıların da bu dönemde ne kadar kira ödeyecekleri belirlendi. Temmuz ayında yayınlanan enflasyon rakamlarıyla birlikte, ev sahipleri ve kiracılar üzerinden konut kiralarına dair yeri oranlar belirlendi.

Tüketici Yıllık Endeksi Üzerinden Kiralara Zam Oranları!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranları yıllık yüzde 11,51 oranını görürken son dönemde yurt içi üretici fiyat endeksi ( YI- UFE) yıllık olarak 8, 33 olarak yansıyor. Bu süreçte kiralara yapılan zamların da etkisi konuşulurken, aylık artışın 1, 02 oranında olduğuna da değinildi. Ağustos ayı kira artış oranları, yaz aylarından itibaren kira sözleşmesi üzerinden 11, 51 oranında değerlendirilecek. Bu süreçte yaşanan artışlarla birlikte ev sahipleri ve kiracılar Ağustos ayında uygulamaya geçebilecek.

Kira Artış Oranları Türkiye

Türkiye’de kira artış oranları son dönemde kiralık evde kalanlar için oldukça zorlayıcı görünüyor. Kira zam hesaplama yaparak aylık kira bedelinin hesaplanması üzerinden yeni yıldaki son değerlendirmeler de oranlara yansıyor. Geçen seneye oranla artan kira zamları, bu yıl Aralık ayından itibaren yüzde 7, 98’i gören YI- UFE oranıyla da denk düşüyor. On iki aylık oranla birlikte 6, 81 oranında artış gözleniyor. Kiracıların bu süreçte ev sahipleriyle sorun yaşaması muhtemelken, konut yatırımlarının da konut kredisi imkanları nedeniyle artışı da gözleniyor. Birçok vatandaş sıfır ve ikinci ev alım satım işlemleri yaparken, ev fiyatlarına da zam gelmesi bekleniyor. Bu süreçte Ağustos ayı itibariyle zam uygulamaları devreye girerken, kiralık evde yaşamak iyice zorlaşmaya başlıyor.

Ağustos Ayında % 11, 51 Zam!

2020 Kira artış oranları ile kiracılar yüzde 11, 51 zam oranına tabi tutulacakları önümüzdeki günlerde, ev alım ve satım işlemlerinden de ekonomik yöntemlerle yararlanmalarını sağlayacak online emlak alanları oluşturuldu. Bu siteler üzerinden uygun ve ekonomik fiyatlara ev sahibi olabilir aynı zamanda artan kira zamlarına takılı kalmadan konforlu bir şekilde yaşam sürebilirsiniz.

Gayrimenkul Piyasasında Gelişmeler

Gayrimenkul alanında ev satın alma işlemleri için konut kredisi seçeneklerine başvurulabilir. Son dönemde uygulanan düşük faiz oranlarıyla birçok aile ev sahibi olmaya çalışıyor. Bu süreci iyi değerlendirerek, online alandan da ev alma sitelerinden yararlanabilir ve kısa zamanda evinizi teslim alarak kira derdinden kurtulabilirsiniz.

Birtep Ev Alım Satım Sitesi

Birtep güvenli ödeme ve çözüm odaklı yaklaşımlarla ev sahibi olmak isteyenler için yenilikçi bir yaklaşım sergiliyor. Dilediğiniz şehirden, dilediğiniz zaman ev sahibi olabileceğiniz seçenekler sunulurken, evlerin uygun fiyata alınması sağlanıyor. On iki aylık kira zam bedelleri can sıkıcı olsa da ev sahibi olmak isteyenlerin hayalini gerçekleştirecek seçenekler online emlak sitelerinde bulunabiliyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.