İki yüzün üzerinde sektörü direk ya da dolaylı olarak etkileyen emlak sektörü hükümetin teşviki ile kamu bankaların kredi faizlerini düşürmesi ile hareketlendi. Son yıllarda ciddi anlamda sıkıntıya giren ve emlak satışlarının azalması ile can çekişmeye başlayan sektör pandemi sonrası normalleşme sürecinde hükümetin aldığı olumlu kararların etkisi ile hayat buldu. Kamu bankaları konut kredilerinde faizleri 0,64 bandına kadar indirdi, faizlerde ki bu düşüş sayesinde konut kredisi sadece 19 günde 2019’dan daha fazla kullanıldı.

İlk 19 Günde 222 Milyar 733 Milyona Ulaştı

1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlayan dönemin ilk 19 gününde 11,5 milyar liraya yükseldi, geçen yıl bu rakam 10,6 milyar lirada kalmıştı. Normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacı ile kamu bankaları vatandaşlara ihtiyaçları için düşük faiz oranları ile konut kredisi kullanımı sağlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme kurumunun verilerine göre Mayıs 2020 döneminde konut kredi bakiyesi 211 milyar 264 milyon lira oldu, 1 Haziran’da başlayan kampanya ile bu oran ilk 19 günde 222 milyar 733 milyona ulaştı.

İki Yüzün Üzerinde Sektör İçin Can Suyu

Düşük faizli konut kredisi kolay veren kurumlar arasında ilk olarak 3 kamu bankası yer aldı, ardından kamu katılım finans kurumları ile özel bankalarda kampanya belirledikleri oranlardaki indirimler ile dahil oldu. Orta ve alt gelir grubunun ev sahibi olmasına imkan veren kampanya emlak sektörü ile birlikte inşaat sektörü ve dolaylı olarak iki yüzün üzerinde sektör için bir can suyu oldu.

Ülke Ekonomisi Canlandı

Düşük faiz kampanyasından yararlanılarak alınan konut kredisi ne işe yarar? Kampanya ile birlikte konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar hem daha az faiz ödeyecek hem de kira öder gibi ev sahibi olacak. Sektörde yaşanan bu hareketlilik aynı zamanda ülke ekonomisinin de canlanmasına ve pandemi nedeni ile tüm sektörlerin etkilendiği zorlu süreçten daha çabuk normale dönüşü de etkiliyor.

Emlak Sektöründe Yoğunluk Arttı

Kamu bankaları konut kredisi kolay alma konusunda müşterilerini ve vatandaşları uyarırken şubeye gitmeden de kredi alınabileceği bilgisini paylaşıyor, pandemi sürecinde evinden çıkamayan insanların internet üzerinden dahi alabildiği konut kredisi imkanı ile emlak sektöründe ki yoğunluk arttı.

Birtep Kampanyaya Destek Veriyor

Türkiye’de yeni bir model ortaya koyan ve faiz ödemeden uygun fiyatlarla insanların ev sahibi olmasını sağlayan birlikte tasarruf ve ticaret ekonomisi platformu Birtep hem konut almak isteyenlere hem de birikimlerini konuta yatırmak isteyenlere sunduğu fırsatlar ile kamu bankalarının kampanyalarına desteğini sürdürüyor. Kurumsal veya bireysel satıcılar ile yatırımcıların bir araya gelmesini sağlayan model en uygun maliyetler ile emlak alım satımının gerçekleşmesine olanak sağlıyor.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.