Geliştirdiği özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finansmanı” modeliyle, 3,5 yıl gibi kısa bir sürede sektörüne yön verip, vizyon kazandıran “BİREVİM” markasının bir girişimi olan, ‘’Alıcısı Hazır Ticaret Platformu BİRTEP” sektörün en önemli etkinliklerinden “Gayrimenkulün Liderleri (Real Estate Stars) Ödülleri”nin ana sponsoru oldu.

Gayrimenkul sektörüne yön veren şirketleri, sektörde güç ve çözüm birliği bağlamında teşvik etmeyi ve desteklemeyi hedefleyen “Real Estate Stars Ödülleri”nde 4 ayrı kategoride, ilk 5’e giren markalı gayrimenkul üreticileri, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BİREVİM ve BİRTEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, Gayrimenkulün Liderleri (Real Estate Stars) Ödülleri’nin sektöre getirdiği yenilikçiliğin ve birleştiriciliğin önemine dikkat çekti. Etkinliğe dâhil ve destek olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek; “20 yıldır, ülke ekonomisinin büyümesiyle paralel bir genişleme yaşayan gayrimenkul sektörü, oluşturduğu katma değer ve istihdam olanaklarıyla, Türkiye için büyük bir öneme sahiptir. Son 2 yılda genel manada bir miktar gerileme olsa da; sektörün, ülkemizdeki büyüme potansiyelinin, meseleye dünya ölçeğinde bakıldığında son derece yüksek olduğunu görüyoruz.” dedi.

Türkiye ve Dünyada Bir İlk: BİRTEP (Birlikte Tasarruf ve Ticaret Ekonomisi Platformu)

Özellikle kentsel dönüşüm sürecinin de katkısıyla, nüfusu hızla artan Türkiye’nin konut talebinin bitmeyeceğini vurgulayan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkul sektörü de, milli ekonomiye katkı sağlayan en önemli sektörlerden biri olmaya devam edecek. Sektörün en önemli ihtiyaçlarından biri, alternatif finansman araçlarının azlığıdır. BİREVİM ve BİRTEP olarak biz zaten bunun için buradayız. Söz konusu ihtiyaca çözüm üretmek ve gayrimenkul sektörünün gelişimine katkı sağlamak için sizlerleyiz. Geliştirdiğimiz ‘Birlikte Tasarruf Finansmanı’ modeliyle, özgün ve sürdürülebilir bir sistem kurmakla kalmadık, birkaç yıl gibi kısa bir sürede sektörümüze yenilikçi bir vizyon da kazandırdık. Hedefimiz; ülkemizi, birlikte tasarruf finansmanı yönteminin ve paylaşım ekonomisinin model ülkesi haline getirmek. İşte tam da bu nedenle, “BİREVİM”in hemen ardından, ülkemizin ve dünyanın alıcısı hazır ilk ve tek ticaret platformu olan BİRTEP (Birlikte Tasarruf ve Ticaret Ekonomisi Platform) girişimini başlattık. Elbette asli işimiz, ev sahibi olmak isteyen müşterilerimize, onların koşullarına uygun finansal çözümler üretmek. Ama biz bununla yetinmedik, sorumluluk alanımızı genişlettik ve gayrimenkul sektörünün bu hazır kitleye daha kolay ulaşmasını sağlayacak bir iş modeli geliştirdik. Arz ve talebin makul finansman modeli etrafında buluşturulması ve bu yolla konut stokuna likidite kazandırılması açısından da özel bir işleve sahip olan BİRTEP’in diğer bir özelliği de iş modeli itibarıyla dünyada da bir ilk olmasıdır.

Gücünü paydaşlarından alan yeni bir model

BİRTEP gücünü paydaşlarından alan; misyonuna uygun davranarak, birlikte tasarruf finansmanı gücünü kullanan bir kuruluş. Bunu, söz konusu konutun alımı için gereken finansmanı, anlaşmalı olduğu tasarruf kurumu ve yatırımcılardan sağlayarak gerçekleştiriyor. Murat Çiftçi ayrıca şunları kaydetti: ‘’BİRTEP olarak, konut satın almaya hazır yüz binlerce, hatta milyonlarca alıcıyla sürekli ve düzenli iletişim içindeyiz. Ve bu sayede kolayca, tasarruf finansmanı yöntemiyle konut almayı seçen milyonlarca alıcıyı, konut satıcılarıyla ‘hemen al hemen sat’ çözümüyle buluşturuyoruz. Bizim sıkça üzerinde durduğumuz bir konu da gayrimenkul sektörünün ivedilikle ‘insan odaklı finans’, ‘tasarruf finansmanı’ gibi olgular, yeni modeller üzerinde durması gerekiyor. Bunun son derece elzem olduğunu düşünüyoruz, çünkü işimiz insan.”

BİREVİM ve BİRTEP Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi; bir Elazığlı olarak, Elazığ ve Malatya’da hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek sözlerini tamamladı.



Gayrimenkul 2020 paneli

Gayrimenkulün Liderleri (Real Estate Stars) Ödülleri’nde “Gayrimenkul 2020” adında, deprem odaklı bir de panel düzenlendi. BİRTEP Genel Müdürü Kürşat Köz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay ve Prof. Dr. Gürsel Öngören katıldı. Panelde, mevcut yapı stokunun depreme hazırlıklı olup olmadığı, gayrimenkul sektörü olarak 2020 yılına nasıl hazırlanıldığı, depreme karşı daha da hazır olmak için nelerin yapılması gerektiği, Mortgage kredilerinde nasıl bir yıl beklendiği, gayrimenkul yatırım fonları, kentsel dönüşüm gibi konular ele alındı.

Konut pazarını %20 büyütme hedefi

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan BİRTEP Genel Müdürü Kürşat Köz ise, yeni ticaret modeli BİRTEP ile ilgili olarak şunları kaydetti: “BİRTEP olarak, tasarruf finansmanı yöntemiyle konut almayı seçen milyonlarca alıcıyı, konut satıcılarıyla ‘hemen al hemen sat’ çözümüyle buluşturuyoruz. Biz bu çözümle, satılmayı bekleyen tüm konutlara, maliyetsiz satış kanalı sunarak, ticarete dinamizm getiriyoruz. Konut stokunu, 3 yılda 375 bin adet ve hemen satış avantajıyla yüzde 20 eritmeyi, konut pazarını ise; getirdiğimiz yeni finansal çözümlerle yüzde 20 büyütmeyi hedefliyoruz.” dedi

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.