Koronavirüs döneminde tapu ve kadastro müdürlüğünün yaptığı yeni düzenlemeler hakkında 1 Ocak ve 17 Ocak tarihlerinde açıklamalar yapılmıştı. Ümraniye, Bayraklı, Bornova ve Kepez temsilcilerinin belediye üzerinden yaptığı toplantılarda, 15 Eylül itibariyle tapuda yeni dönem başladı. Pandemi döneminde hem sağlık uygulamaları hem de tapu alanındaki değişiklikler üzerine düzenlemeler yapılmasına karar verildi.

Covid-19 Döneminde Tapu Devir İşlemleri Ne Olacak?

Hayatın durduğu bu son dönemde, özellikle tapu alanındaki çalışmaların da ertelenip ertelenmeyeceği herkesin sorduğu sorulardan biriydi. Bu süreçte, kamu alanında çalışan dairelerin çalışmalarının durup durmayacağı konusunda da açıklamalar beklendi. Pandemi sürecinde hastalığın yayılmaması için yapılan uygulamalar tapu dairesine nasıl yansıtılacak ve süreç nasıl devam ettirilecek?

Kamu sağlığının korunması için önemli bir süreci üstelenen tapu müdürlüğü, bu süreçte evinden ya da yaşadığı şehirden çıkmadan işlemlerini gerçekleştirebilecekleri düzenlemelere yer verildi. Bu süreçte online alandan yararlanılacak imkanlar sunulurken, prosedüre uyulması gereken noktalar hakkında da yeni düzenlemeler yapıldı. Tapu devir işlemleri için yeni prosedür uygulanacak.

Web Tapu Düzenlemeleri Süreci Hızlandıracak?

Hastalığın yayılmaması için online alandaki imkanlardan yararlanılmasına karar veren tapu ve kadastro müdürlüğü, aylık ve günlük işlemler için vatandaşların devlet dairesine gelmeden kısa zamanda işlemlerini yapmalarını sağlayacaktır. İpotek, miras ve devir işlemlerinin birçoğunu online alandan yapabilecek tapu sahipleri, yaşadıkları şehirden ya da evden ayrılmadan pandemi sürecinde sağlıklarını koruyabilecekler.

E devlet üzerinden kimlik doğrulama sistemine giriş yaparak, tapu alanındaki, ipotek ve miras işlemlerine giriş yapabilir, bu süreci bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Tapu döneminde yeni uygulamalara yer veren tapu ve kadastro müdürlüğü, web tapu sistemini uygulamaya sokarak, kısa yoldan ve sosyal mesafeye uyarak işlem yapılmasını sağlayacak seçenekler sundur.

Web Tapu Sistemleri İçin SMS Uygulamaları

Prosedüre uygunluk ve sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için devlet daireleri yeni online sistemlere giriş yapıyor. Bu alanda özellikle malikler ve vekiller üzerinden yapılan işlemlere göre internet alanı genişletildi. Güvenli işlem yapılması, hız ve sosyal mesafe sağlanması için özel işlem alanlarından yararlanabilirsiniz. Bu alanda sorularınızı da sms üzerinden alabilirsiniz.

15 Eylül İtibariyle Online Tapu Hizmeti

15 Eylül itibariyle online tapu hizmeti vermekte olan Tapu Ve Kadastro Müdürlüğü, bu süreçte sağlıklı ve sorunsuz ilerlemelere yer verecektir. Genel müdürlük tarafından yapılan son açıklamalara göre herkes ipotek, tapu, satış ve alım işlemleri üzerinden gerekli olan bütün tapu belgelerine de e-Devlet üzerinden ulaşabilecek.

Birtep Her Zaman Online Kolaylık!

Online emlak alanında kolaylık sağlayacak olan Birtep, tapu işlemleri için de sizi yönlendirecektir. Size kolaylık sunacak, emlak piyasasındaki alım ve satım işlemleri için hayalini kurduğunuz bütün seçenekleri uygun fiyata almanızı sağlayacaktır. Güvenli emlak alım satım platformundan hemen yararlanabilirsiniz.

Birtep Başvuru FormuDetaylı bilgi için biz sizi arayalım.